13.2.2014
Taikina:
4 dl porkkanaraastetta
2 appelsiinin kuoriraasta ja 1/2 appelsiinin mehu
200g voita
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
150 g valkosuklaata
Pinnalle:
hasselpähkinärouhetta
-Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n.24 cm).
-Raasta porkkanat raasteeksi.
-Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori ja purista puolen appelsiinin mehu lasiin.
-Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
-Vaahdota voi ja fariinisokeri.
-Lisää munat yksitellen.
-Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.
-Lisää noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista ja appelsiinin mehu.
-Kaada taikina vuokaan.
-Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
-Kumoa ja anna jäähtyä.
-Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu.
-Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
-Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon.
-Laita kuorrute kakun päälle.
-Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
– Nauti!!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä