3.1.2016
Pohja:
1dl kaurahiutaleita
1,5dl tattarijauhoja
100g voita
3rkl sokeria
1 keltuainen
2rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
Laita ainekset kulhoon ja nypi taikinaksi. Voitele piirakkacuoka ja levitä taikina siihen. Esipaista 200c/10min.
Täyte:
3 keltuaista
2 sitruunan mehu ja 1 sitruunan kuori
1 appelsiinin mehu
1,5dl sokeria
2tl maizenaa
1tl vaniljasokeria
50g voita
Sekoita kattilassa kaikki paitsi voi. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos paksunee. Lisää voi ja sekoita. Jäähdytä.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Marenki kannattaa valmistaa vasta juuri ennen tarjoilua.
Marenki:
4 valkuaista
1dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä marenki piirakan päälle. Paista 200c kunnes pinta saa hieman väriä. NAUTI!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos tästä reseptistä! Sitruunamarenkipiiras on yksi suosikkini, joten on mukavaa saada reseptistä myös gluteeniton versio, kun niitäkin aina välillä tarvitsee.