1.12.2015
Pohja:
5 valkuaista
2,5dl sokeria
1dl mantelijauhoa
0,5dl mantelirouhetta
1dl maizenaa
1tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe ja -rouhe, maizena ja vaniljasokeri. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175c noin 15-20min. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille.
Täyte:
2dl kermaa
purkki vanilja rahkaa
130g valkosuklaata
2 liivatetta
1rkl sitruunamehua
2dl punaherukoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahka ja suklaa kermavaahdon joukkoon. Kiehauta sitruunamehu ja liota siihen liivatteet. Kaada liivateliemi kermamassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä täyte ja punaherukat pohjan päälle ja kääri torttu rullalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Ihan paras ohje! Täytteeksi riittää myös pelkkä kerma, tuorejuusto ja tuoreet marjat (itse käytin mansikoita).