3.2.2016
3dl vettä
1dl maitoa
2rkl oliiviöljyä
1,5rkl psylliumia
2 pienehköä porkkanaa
1tl suolaa
2rkl hunajaa
1pss kuivahiivaa
8dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin 3dl gluteenitonta jauhoseosta, 4dl tattarijauhoja ja 1dl kaurahiutaleita)
1dl siemeniä
1dl rusinoita
Lämmit’ vesi + maito + öljy noin 45 asteiseksi. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota noin 5 minuuttia. Raasta porkkanat ja lisää ne sekä suola ja hunaja nesteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi siemenet ja rusinat. Vaivaa taikina kunnolla. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota noin 40min. Paista 250 asteessa noin 30min. Anna leivän hieman jäähtyä ennen nauttimista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä