kuppikakku taikina:
60 g suolatonta voita huoneen lämpöisenä (itse käytin ingmariinia)
1,75 dl sokeria
1 muna
0,25 dl kaakaojauhetta (leivontaan)
0,2 dl punaista väriainetta (mieluiten dr oetker)
0,5 tl vanilja-aromia
1,2 dl piimää (käytin kermaa 1 dl)
2,3 dl vehnäjauhoja (laitoin 2 dl kakkujauhoja)
0,5 tl suolaa
Tässä on 9 amerikan muffini vuokaa. Ja toisessa kypsänä.
Täyte:
50 g suolatonta voita (käytin taas ingmariinia) huoneen lämpöistä
300 g tomusokeria
125 g maustamatonta tuorejuustoa (kylmää)
Tuli erittäin tummanpunainen pohja. Kuvassa näyttää lähinnä suklaiselta.
Kuorrutus ja koristeet
- Mittaa voi ja sokeri kulhoon, vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna, vatkaa nopeasti täysillä sekaan.
- Sekoita toisessa kulhossa kaakaojauhe, väri ja vanilja-aromi tahnaksi. Lisää sokerivaahtoon ja sekoita hyvin.
- Ota kaapimelta reunoilta ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Vatkaa hiljaisella puolet piimästä (kermasta). Sekoita ja lisää puolet jauhoista. Jonka jälkeen taas loput nesteet ja sen jälkeen loput jauhot.
- Vatkaa suurella teholla kunnes seos on tasaista. Lisää suolaa ja vatkaa vielä pari minuuttia.
- Lusikoi paperi vuokiin niin, että kolmannes jää tyhjää.
- Paista uunissa 170 asteessa 20-25min. Jos keskeltä vielä raakaa niin paista kunnes tikkuun ei jää mitään kun kokeilee kypsyyttä.
- Anna jäähtyä pellillä 5min ja nosta ritilälle jäähtymään loppuun.
- Pursota ja levitä lusikalla tuorejuusto kuorrutus päälle ja koristele mielen mukaan. Itse laitoin kauteen sopivia sydämiä. 🙂
Täytteen sekoitus:
- Vatkaa voi ja tomusokeri tasaisesti sekaisin.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa kunnes vaahto on vaaleaa. Max. 5 min. Jos vatkaa liikaa, täytteestä tulee liian juoksevaa.