29.11.2014
Pohja:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka, laita sivuun. Raasta sitruunankuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta!) purista myös sitruunasta mehu.
2. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata mikrossa lämmönkestävässä kulhossa, sekoita n. 20 sekunnin välein. Voit myös sulattaa voin ensin kattilassa ja sitten sekoittaa karkeasti rouhitun suklaan sekaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita nopeasti vielä vehnäjauhot sekaan, vältä liikaa sekoittamista.
4. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 12 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä! Anna jäähtyä ja koristele kermavaahdolla ja marjoilla.
Kermavaahto:
2 dl vaahdotettua kermaa
lime mehua ja kuorta maun mukaan
sokeria ja vanilja sokeria maun mukaan
Marjat:
karhunvatukka, mansikoita, mustikoita ja vadelmia kaikkia yksi rasia, saa ainakin prismasta
Tämä kakku sopii juhlaan kuin juhlaan. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Pahoittelut etten ole ehtinyt vastaamaan, leipomoni on ollut hieman tauolla mutta vastaisuuden varalle jos joku muu miettii samaa niin luulen että jokin lakritsa uute voisi olla paras vaihtoehto. 🙂