Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Koristeet,  Lapset,  Muffinssit,  Syntymäpäivät Nähty 135 kertaa
 
05.11.2018
 
2 kommenttia

Valkosuklaa-appelsiini cupcakes


Helpot kuppikakut kyllä on mahtavaa ja tässä on superhelppo ohje! Ja tyttö nauratti äidin koristelu kokeilut. ;)

Valkosuklaa taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
100 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna

1. Sulata voi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää munat, maito ja sulatettu voi kerralla nopeasti vatkaimella sekaisin. Voi myös tässä vaiheessa värjätä. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja sekoita nuolijalla loppuun.
3. Jaa 12 vuokaan ja paista 200 asteessa keskitasolla 15-20 min. Itsellä oli confetista ostetut kertakäyttö vuuat ja voitelin ne ennen taikinan laittoa.

Appelsiini tuorejuusto-voi kreemi päällinen:

60 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
puolikkaan appelsiinin raastettua kuorta
puolikkaan appelsiinin mehu karkeasti  kädellä puristaen
100 g tuorejuustoa

1. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja siivilöi tomusokeri sekaan, sekoita keskenään.
2. Lisää raastettu kuori, mehu ja vaniljauute. Sekoita.
3. Lisää tuorejuusto ja vatkaa 3-5 min kunnes täyte näyttää ja tuntuu pehmeältä. Varo ettei lähde erottumaan, ei saa vatkata liikaa.

Muissa kreemiohjeissa on maistunut voi kaiken läpi mutta ei tästä, tuli erittäin hyvää. Vinkkinä myös, kannattaa siivilöitä aina kreemeissä tomusokeri sekaan koska koostumus jää muuten rakeiseksi ja rouskuvaksi. Kokeiltu on. 😉
4. Tuplaamalla riittää n. 20cm halkaisijalta olevan vuoan kakun yhteen väliin ja päälle.