5.11.2018
Valkosuklaa taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
100 g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
1. Sulata voi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää munat, maito ja sulatettu voi kerralla nopeasti vatkaimella sekaisin. Voi myös tässä vaiheessa värjätä. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja sekoita nuolijalla loppuun.
3. Jaa 12 vuokaan ja paista 200 asteessa keskitasolla 15-20 min. Itsellä oli confetista ostetut kertakäyttö vuuat ja voitelin ne ennen taikinan laittoa.
Appelsiini tuorejuusto-voi kreemi päällinen:
60 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
puolikkaan appelsiinin raastettua kuorta
puolikkaan appelsiinin mehu karkeasti kädellä puristaen
100 g tuorejuustoa
1. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja siivilöi tomusokeri sekaan, sekoita keskenään.
2. Lisää raastettu kuori, mehu ja vaniljauute. Sekoita.
3. Lisää tuorejuusto ja vatkaa 3-5 min kunnes täyte näyttää ja tuntuu pehmeältä. Varo ettei lähde erottumaan, ei saa vatkata liikaa.
Muissa kreemiohjeissa on maistunut voi kaiken läpi mutta ei tästä, tuli erittäin hyvää. Vinkkinä myös, kannattaa siivilöitä aina kreemeissä tomusokeri sekaan koska koostumus jää muuten rakeiseksi ja rouskuvaksi. Kokeiltu on. 😉
4. Tuplaamalla riittää n. 20cm halkaisijalta olevan vuoan kakun yhteen väliin ja päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä on kyllä helppo,kaikki vaansekaisin ja vuokiin!😘