20.5.2019
Pohja: (kuppimittaus menetelmällä)
4 kananmunaa
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
2 tl vanilja-aromia
1,5 tl leivinjauhetta
Ota kaksi samanlaista lasia. Riko toiseen munat. Laita tyhjä lasi munalasin viereen ja kaada tyhjään lasiin sokeria saman verran kuin on munia. Kaada sokeri kulhoon ja lisää jauhoja tyhjään lasiin saman verran kuin munia. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri jos käytät sokeria.
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos. Paista uunissan 170 asteessa n. 35-45min 20 cm halkaisija vuoka. Jos käytät irtopohjareunaista vuokaa, leikkaa pohjalle pyöreä pohjankokoinen pala leivinpaperia ja voitele ja jauhota loppu vuoka. Näin kakku irtoaa helpommin vuuasta. Jaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
Täyte:
1 prk vispikermaa
1 pkt vadelmatuorejuustoa
tuoreita vadelmia
tarvittaessa vaniljakreemijauhetta 2rkl
Vaahdota kerma, vatkaa sekaan tuorejuusto ja kreemijauhe. Levitä kakkusiivujen päälle ja töki vadelmia kokonaisena täytteeseen.
Tuorejuustokreemi vielä päälle, ohje löytyy porkkanakakun ohjeestani mascarbone tuorejuustoon tehtynä. Koristeena macaronsseja nomparellejä, valkosuklaa putousreuna ja tuoreita vadelmia. Kuorrutteen voi halutessaan värjätä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Upea kisakakku! Ja herkullisuutta löytyy pohjasta kuorrutteeseen ja koristeluun. Suussa sulavat suklaavalumat ja ihanat pursotukset ovat näyttäviä. Namskis! 🙂