Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Koristeet,  Koristelutekniikat,  Täytekakut Nähty 446 kertaa
 
20.05.2019
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIVadelmatäytekakku


Halusin osallistua suomen upein vadelmakakku kisaan niin tällaisen leipaisin kisaa varten. Halusin kokeilla myös kreemin liukuvärjäys kuorrutusta ja onnistui minusta aika hyvin. Täytyy vaan ensi kerralla valita värejä jotka enemmän eroaa toisistaan niin saa kunnolla efektiä. Macaronssit tein itse koristeeksi päälle kinuskikissan ohjeella.

Pohja: (kuppimittaus menetelmällä)

4 kananmunaa
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
2 tl vanilja-aromia
1,5 tl leivinjauhetta

Ota kaksi samanlaista lasia. Riko toiseen munat. Laita tyhjä lasi munalasin viereen ja kaada tyhjään lasiin sokeria saman verran kuin on munia. Kaada sokeri kulhoon ja lisää jauhoja tyhjään lasiin saman verran kuin munia. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri jos käytät sokeria.
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos. Paista uunissan 170 asteessa n. 35-45min 20 cm halkaisija vuoka. Jos käytät irtopohjareunaista vuokaa, leikkaa pohjalle pyöreä pohjankokoinen pala leivinpaperia ja voitele ja jauhota loppu vuoka. Näin kakku irtoaa helpommin vuuasta. Jaa jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte:

1 prk vispikermaa
1 pkt vadelmatuorejuustoa
tuoreita vadelmia
tarvittaessa vaniljakreemijauhetta 2rkl

Vaahdota kerma, vatkaa sekaan tuorejuusto ja kreemijauhe. Levitä kakkusiivujen päälle ja töki vadelmia kokonaisena täytteeseen.

Tuorejuustokreemi vielä päälle, ohje löytyy porkkanakakun ohjeestani mascarbone tuorejuustoon tehtynä. Koristeena macaronsseja nomparellejä, valkosuklaa putousreuna ja tuoreita vadelmia. Kuorrutteen voi halutessaan värjätä.

Vaikeusaste: Keskitaso