Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Koristelutekniikat,  Lapset,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 1070 kertaa
 
09.12.2018
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVadelma-valkosuklaa täytekakku


Kummitytön ristiäisiin tein tilauksesta täytekakun 20 hengelle. Ensimmäinen iso kakku minkä tein ja aika kivasti onnistui minusta. Maku yhdistelmä sai vierailta kehuja.

Pohja:

Tehdään kuppimittauksella.

8 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl butter vanijlja uutetta (confetti ainakin myy)

Mittaa kuppiin munat, ota toiseen samankokoiseen kuppiin sokeria saman verran. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa seuraavaksi jauhot, 1/3 vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Jauhoja yhteensä saman verran myös kuin munia on kupissa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi kolmessa osassa munasokeri seokseen. Lisää lopuksi vanljamaku.

Täyte 1:

2 prk vispikermaa
2 pkt eila 15% maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita vadelmia
sokeria maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää tuorejuusto, notkista sekaan. Lisää sokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää vadelmat ja sekoita nuolijalla ainoastaan sekaan. Tämä riittää kahteen täyteväliin.

Täyte 2:

150 g sulatettua valkosuklaata
1,5 prk vaahtoutuvaa vaniljaa
2 pkt eila 15% tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota vanilja ja lisää sekaan tuorejuusto. Lisää sulatettu valkosuklaa jäähtyneenä ja laita kakun keskimmäiseen väliin. Alimmassa ja ylemmässä on vadelmavaahtoa. Tätä vaahtoa jää niin että pitäisi riittää kakun päällystämiseen niin että se levitetään lastalla kevyesti sivuille ja päälle. Lopun voi halutessaan värjätä, itse värjäsin vaaleanpunaiseksi mutta jälkikäteen olisi pitänyt jättää tekemättä koska värjäsin myös päälle tulevan valkosuklaaganachen. Ennen ganachen lisäämistä kakku saa hyytyä yön yli jääkaapissa.

Valkosuklaaganache:

100 g valkosuklaata
0,5 dl kuohukermaa

Kuumenna kerma ja kaada pilkotun valkosuklaan päälle. Sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä joko kylmässä vesihauteessa tai vatkaamalla. Lämpimänä ei voi laittaa kakun päälle.

Koristeina käytin sokerimassasta tehtyjä tähtiä, vauva ja peitto. Peitossa oli vauvan nimi ja kastepäivä paineltu pienillä leimasin kirjaimilla, joita saa flying tigerista. Tähtien aakkoset tein hieman isommilla leimasimilla mitä saa myös tigerista. Ostin nämä ainoastaan leivonta käyttöön itselle. Koristeena on myös tuoretta sekä pakastekuivattua vadelmaa. Tein sveitsiläistä marenkia joka on maustettu ja koristeltu valdelmajauheella. Pursotettu ruusujen muotoon. Lopuksi sirottelin päälle tomusokeria ennen kuin kakku lähti juhlapaikalle.

Kuvassa vääristyy värit niin en halunnut laittaa artikkelikuvaksi tätä lopullista yksilöä.

Kakkujen kuljetusta varten olen tilannut eskimolta kakkulaatikoita mitkä olivat erittäin hyviä ja edullisia. 30 kpl  isoja laatikoita oli muistaakseni 39€ ja ovat kohta vuoden kestäneet minun leipomisella. 🙂