28.1.2019
Tuulihattumassa:
4 dl vettä
125 g voita
240 g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1. Kaada vesi kattilaan ja lisää paloiteltu voi. Kuumenna kiehumispisteeseen.
2. Ota liedeltä, siivilöi sekaan vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla.
3. Laita liedelle takaisin ja sekoita puuhaarukalla kunnes seos irtoaa kattilan reunoista ja on kiiltävää. Pari minuuttia riittää.
4. Kaada massa kulhoon, kääntele kylmävesihauteessa kunnes seos on jäähtynyt hieman, saa olla reilusti lämmintä mutta ei enää kuumaa.
5. Vatkaa tehosekoittimella munat yksitellen joukkoon.
6. vatkaa lopuksi voimaakkaasti pari minuuttia.
7. Laita massa pursotuspussiin ja pursota mieleisiä pitkiä tai pyöreitä kikkareita.
8. Paista koosta riippuen 15-20 min 210 asteessa keskellä. Mieluummin 20 min, tuulihatut nousee hitaasti, älä avaa uunia välissä.
9. Täytä jäähtyneenä. Ontot kuoret voi pakastaa.
Makea täyte:
vaniljavaahtoa ja mansikka-vaniljahilloa
Koristeena sulatettua valkosuklaata ja pakastekuivattua vadelmaa.
Suolainen täyte:
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
meetwurstia ja paprikaa silputtuna maun mukaan
suolaa ja pippuria maun mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tein vielä mitä nyt sattui kaapissa olemaan aineista, synttäreitä juhlittiin kahtena päivänä ja olin vielä kipeä alkuviikon niin olen erittäin tyytyväinen mitä sain aikaan. Vieraillekin maistui. 😍👏