30.1.2014
Taikina:
100g voita (huoneen lämpöistä)
1dl sokeria
1 muna
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
50g valkosuklaata karkeasti rouhittuna
50g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna
1. Kuivat aineet ensin sekaisin ja sen jälkeen kaikki aineet samaan kulhoon.
2. Sekoitetaan käsin hyvin, jonka jälkeen taikinasta leivotaan pötkö.
3. Pötkö leikataan 14 osaan niin tulee aika hyvän kokoisia keksejä.
4. Palat pyöritellään palloiksi ja litistetään halutun paksuiseksi pellille. Vasemmalla raaka pellillinen ja oikealla kypsät cookiesit.
5. Jätä leviämis vara!
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10min.
Jäähdytin keksit ritilällä ennen koristelua. Voi toki ripotella pelkästään tomusokeriakin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä