18.10.2018
Gluteeniton murotaikina:
100 g sokeria
200 g laktoositonta huoneenlämpöistä voita
300 g finnmix jauhoja
Yksi keltuainen
1-2 tl vaniljauutetta maun mukaan.
1. Laita voi kulhoon,lisää jauhot ja sokeri.
2. Nypi sekaisin.
3. Lisää keltuainen ja uute. Sekoita.
4. Anna levähtää viileässä 30min.
Taikinasta tulee kaksi pientä torttua. Itse käytin pientä n. 15 cm halkaisija vuokaa.
Vaniljatäyte:
1.5dl laktoositonta maitoa
0.5 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
Vispaa sekaisin.
Vadelmat päälle.
1 pss rainbow pakastevadelmia
Hieman tomusokeria ja finnmix jauhoseoksessa pyöriteltyinä.
Esipaista pohjaa 10min 220 asteessa. Laitoin leivinpaperin ja riisiä päälle ettei pohja nouse.
Anna jäähtyä jotta leivinpaperi irtoaa n. 5-10min.
Teen vaniljakreemi.
Laita esipaistetun pohjan päälle kreemi ja pakastevademat.
Paista 200 asteessa 20min.
Laita silmät joko kuuman piirakan tai jäähtyneen päälle. Itse laitoin kuuman jotta näyttäisi siltä että lasiaisneste valuu aivojen keskellä. 😂 Sellainen tekele tällä kertaa. 😅
Tässä pala leikattuna. Vaniljaa on sopiva kerros ja pohja ohut ja murea.
Huomioi että gluteeniton murotaikina hajoaa erittäin herkästi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Aivan kauhean mainio torttu pelästyttämään herkuttelijoita halloweenina. Karmeat silmät noissa rosoisissa kasvoissa, kaamean väriset ja kammottavasti vielä eri väriset. Ei tuota tuijotusta kestä kauaa katsella. Tuosta vain nopeasti kunnon torttupala lautaselle, jos suinkin uskaltaa! 😉