4.12.2017
Pohja:
100 g voita
50 g juustoraastetta
suolaa
1/2 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele voideltuun piirakka vuokaan.
Voi käyttää myös valmista suolaisen piirakan taikinaa pakaste altaasta.
Täyte:
2 prk rainbow tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1/2 pakettia patros fetajuustoa
1/2 sipuli (tavallinen tai punasipuli molemmat sopii)
2,5 dl kermaa
2 munaa
n. 150g väkevää juustoraastetta (sopii paremmin kuin ihan miedon makuinen juusto)
1. Laita pohjan päälle tonnikalat, murenna feta ja pilkottu sipulin puolikas.
2. Laita kerma ja munat kulhoon, vatkaa munat rikki.
3. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla basilikalla.
4. Kaada seos päälle ja laita vielä juustoraastetta (punaista emmentaalia)
5. Paista uunissa ensin 30min 185 asteessa ja 10-15min 200 asteessa tai kunnes piirakka on ruskea ja tuoksuu luukkua avaamatta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piiraan pinnalla kurkistaa tuore basilika. Rucola sopii myös superhyvin. Meillä on tätä varmasti uutena vuotena taas!😍