4.12.2017
n. 10 kpl
Murotaikina pohja:
100 g voita (huoneenlämpöistä)
50 g tomusokeria
175 g vehnäjauhoja
1/2 teelusikkaa leivinjauhetta
1 muna (huoneenlämpöinen)
Nypi kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi. Painele vuokiin ja paista 200 asteessa 8-10 min.
Täyte creme patisseirea:
puolikas vaniljatanko
250ml maitoa (kevyt)
10g vehnäjauhoja
10g maissitärkkelystä
50g tomusokeria
3 keltuaista
20g voita
1. Halkaise puolikas vaniljatanko pitkittäin, raavi siemenet veitsellä ja laita kattilaan.
2. Kaada joukkoon maito ja lisää myös tanko.
3. Kuumenna melkein kiehuvaksi ja anna kylmällä levyllä tekeytyä vielä 10min.
4. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, lisää keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Kaada kuuma vaniljamaito seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan.
6. Kuumenna kiehumispisteeseen ja vatkaa voimakkaasti kuumennuksen ajan kunnes kreemi saostuu.
ÄLÄ päästä kiehumaan! Siirrä kastike pois kattilasta ja lisää voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Peitä kelmulla ja siirrä jääkappiin jäähtymään. Itse tein tämän edellisenä päivänä.
Lisäksi tarvitset näitä:
250ml vispikermaa
125g hyytelösokeria
1 rasia tuoreita mansikoita
2,5 dl vettä
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Valmista diplomaattikreemi yhdistämällä vaahdotettu kerma ja kylmä creme patissiere
3. Pursota keoksi jäähtyneiden pohjien päälle.
4. Koristele pakastemarjoilla tai tuoreilla.
Nopeammin teet kaiken käyttämällä valmista murotaikinaa ja vaniljakreemijauhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam! Näyttää hyvältä! Mansikat koristeina keskellä pimeintä syksyä, maistuis varmaan mullekin! 🙂