9.11.2018
Kahden kananmunan valkuiainen
1,25 dl muscvado ruokosokeri
– Laita kattilaan vettä, kuitenkin niin ettei osu kulhoon, laita levy päälle jotta vesi kuumenee. Ei tarvitse kiehua
– erottele metalli tai lasi kulhoon valkuaiset, mittaa sokeri eri astiaan valmiiksi
– vatkaa 10 min lisäten sokeria vähitellen ensimmäisen viiden minuutin aikana.
– vatkaa loppuun saakka koko kymmenen minuuttia vesihauteen päällä
Itse laitoin ajastimen puhelimeen ettei tarvinnut kelloa seurata. Lopputulos on erittäin tahmeaa ja näyttää silkkiseltä sekä ihan tasaiselta, sokeri sulaa hauteen päällä hiljalleen ja seoksesta tulee pehmeän näköistä.
Lopuksi laitoin toiseen kulhoon ja vatkasin pari minuuttia jotta seos jäähtyy. Tässä vaiheessa sen voi myös värjätä jos tahtoo mutta väri on valmiiksi kinuskinen. Ja maustaa voi myös esim. kahvi tai mokka uutteella.
Pursitin pussiin laitoin pari raitaa mustaa väriainetta ja sen jälkeen massan. Pursotin tunteella sellaisia käppyröitä kun mieli teki. 😀 Kikkareita ja ruusuja.
Laitoin uuniin kiertoilmalle 50 astetta ja annoin olla muutaman tunnin, loput voi kuivua huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Marengeista tulee ihania ja rapeita. Maku hieman lakumainen. 😍
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tästä tuli koostumukselta tavalliseen sokeriin ihanan rapeaa myös ja vein kaverille kun vauva syntyi niin tilasivat ristiäisiin kakun ja marenkeja! Tiedossa ihanaa leipomista piakkoin!😍😍