Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Muuta makeaa,  Pursotukset Nähty 1391 kertaa
 
09.11.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTISveitsiläinen marenki muscvado sokerista


Kokeilin ensimmäistä kertaa sveitsiläistä marenkia ja sehän olikin aika helppo. Päätin heti käyttää jotain muuta kuin tavallista sokeria. :D Muscvado sokeri on hieman lakuisen makuinen. Ajattelin näitä kakun koristeiksi ja mahdollisesti pieniksi leivonnaisiksi.

Kahden kananmunan valkuiainen
1,25 dl muscvado ruokosokeri

– Laita kattilaan vettä, kuitenkin niin ettei osu kulhoon, laita levy päälle jotta vesi kuumenee. Ei tarvitse kiehua
– erottele metalli tai lasi kulhoon valkuaiset, mittaa sokeri eri astiaan valmiiksi
– vatkaa 10 min lisäten sokeria vähitellen ensimmäisen viiden minuutin aikana.
– vatkaa loppuun saakka koko kymmenen minuuttia vesihauteen päällä

Itse laitoin ajastimen puhelimeen ettei tarvinnut kelloa seurata. Lopputulos on erittäin tahmeaa ja näyttää silkkiseltä sekä ihan tasaiselta, sokeri sulaa hauteen päällä hiljalleen ja seoksesta tulee pehmeän näköistä.

Lopuksi laitoin toiseen kulhoon ja vatkasin pari minuuttia jotta seos jäähtyy. Tässä vaiheessa sen voi myös värjätä jos tahtoo mutta väri on valmiiksi kinuskinen. Ja maustaa voi myös esim. kahvi tai mokka uutteella.

Pursitin pussiin laitoin pari raitaa mustaa väriainetta ja sen jälkeen massan. Pursotin tunteella sellaisia käppyröitä kun mieli teki. 😀 Kikkareita ja ruusuja.

dav

Laitoin uuniin kiertoilmalle 50 astetta ja annoin olla muutaman tunnin, loput voi kuivua huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Marengeista tulee ihania ja rapeita. Maku hieman lakumainen. 😍