2.2.2017
Taikina:
– 4 dl sokeria
– 3 munaa
– 2 sitruunan kuori raastettuna
– 5,5 dl jauhoja
– 1,5 tl leivinjauhetta
– 1 tl suolaa
– 2,5 kermaa tai punaista maitoa
– 0,5 tl vanilja aromia (itse käytän nestemäistä oetkerin)
– 200 g voita sulatettuna
Sitruunasiirappi:
– 1 sitruunan vastapuristettu mehu ja kuori raastettuna
– 50 g sokeria
1. Kuumenna uuni 170 asteeseen
2. Mittaa munat, sitruunan kuori ja sokeri kulhoon, vatkaa vaahdoksi.
3. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja suola.
4. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen munasokerivaahtoon kunnes kaikki on käytetty.
5. Lisää vanilja aromi ja voisula, vatkaa hyvin mutta ei liikaa ettei taikina sitkostu.
6. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista n. 1 – 1 h ja 15 min tai kunnes kakku on kimmoisaa. Myös tuoksusta tietää kun kakku alkaa olla valmis.
Sillä välin kun kakku on uunissa, tee sitruuna siirappi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kunnes seos on siirappimaista. Ja mielestäni siirapin määrän voisi tuplata jos tykkää oikein siruunaisesta.
Siirappi lisätään kypsän kakun päälle ja kun siirappi on imeytynyt, kippaa kakku toisinpäin ja lisää myös kakun oikealle puolelle siirappia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä