24 kpl
Taikina:
- yksi iso porkkana
- 200g huoneenlämpöistä margariinia (laktoositonta)
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 4-5 dl semperin gluteeni kakkujauho
- 2 reilua tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl laktoositonta maitojuomaa
Kuorrutus:
- 300 g eilan 15% maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g tomusokeria
- 0,5 dl sallisen vaniljakreemijauhetta
Tee näin:
- Asettele pellille 24 kuppikakku vuokaa.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkana.
- Vatkaa sokerit ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi, menee hetki, fariinisokeri vaahtoutuu hitaammin kuin tavallinen.
- Lisää munat yksitelle nopeasti ja voimakkaasti vatkaten. Jos meinaa juoksettua, lisää 0,5 dl jauhoja munien välissä.
- Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa. (leivinjauhe, kaneli, jauhot ja suola)
- Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhoseosta.
- Lisää porkkanaraaste, sekoita hyvin mutta ei saa vatkata jauhojen jälkeen enää paljon ettei taikinasta tule kypsänä kovaa.
- Täytä kuppikakku vuuat 2/3 täyteen.
dav
- Paista 200 asteessa n. 15min.
- Anna jäähtyä 5 min pellillä ja nosta sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
dav
Kuorrutteen teko:
- Mittaa tomusokeri ja juusto kulhoon, vatkaa muutama minuutti. Lisää kreemijauhe ja vatkaa hieman lisää. Jos haluat erivärejä, jaa omiin kulhoihin, itse tein valkoista ja oranssia.
Koristelu:
Tuplapursottimella saa hyvin raidallista pursotettua ja koristeina pehmeitä helmiä, nomparellejä, strösseliä, sydämiä ja kultaisia tähtiä.
dav
Töissä kehuivat että helmiä sioille kun vein duunareille liian hienoja ja hyviä kuppikakkuja.
dav
Helmiäissuihkeella.
Kyllä sujui,kovasti sai kehuja. Jopa gluteenittomana upposi. 😉🍴