Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Joulu,  Kevät,  Muut suolapalat,  Syntymäpäivät,  Teemajuhlat Nähty 130 kertaa
 
09.11.2018
 
1 kommentti

Pasteijat kahdella täytteellä


Äiti tekee uudeksi vuodeksi joka vuosi jauhelijapasteijoita, kehittelin joskus tupareihin kanaversion ja oli menestys. 

2 pkt valmista lehtitaikina levyjä

Jauhelijatäyte:

n. 100-150g paistettua jauhelihaa
1 keitetty kananmuna
100 g keitetty pitkää riisiä
1 raaka kananmuna
mausteina sipulijauhe, suola, grillimauste ja musta-valkopippuri sekoitus (teen sen itse kokonaisista myllyyn)

– silppua kananmuna haarukalla
– Sekoita kaikki täytteet kulhossa
– raaka kananmuna sitoo täytteen yhteen niin se on helpompi lusikoida takinaan

Kanatäyte:

100 g paistettua kanaa (maustamatonta)
puolikas paprika
patros fetajuustoa puoli pakettia

– silppua paistettu kana ja paprika veitsellä pieneksi
– murenna feta kulhoon ja lisää paprika ja kanasilppu
– mausta suolalla,paprikajauheella, sipulijauheella ja pippurilla
– 1 raaka kananmuna

Taittele mieleisen malliseksi. Voitele kananmunalla ennen paistoa. Mausteita voi laittaa reilusti koska taikina vie makua jonkun verran.

Tästä tulee kaikkiaan n. 3-4 pellillistä, kaikki voi pakastaa paistettuna. Uunissa 200 asteessa 15min keskitasolla.