Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Muuta makeaa Nähty 299 kertaa
 
28.01.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio

LUKIJAN RESEPTIPassion-lime tuorejuustokakku


Ensimmäinen versio tästä meni mönkään ja täyte juoksettui. Siitä sitten tein hieman erilaisen ja tällä kertaa tuli julkaisukelpoinen versio. :) Monivaiheinen kakku on kyllä sen arvoinen. Liivatteen sijaan käytetty vegegeeliä kiilteen tekoon. Huomaa väreistä että kevät on jo mielessä.

Pohja:

200 g digestive keksiä murennettuina
50 g voita sulatettuna

Muserra keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele irtoreunallisen vuuan pohjalle.

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
2 munaa
passion uutetta tehty tuoreista passionhedelmistä

1. Vatkaa tuorejuusto, vanilja-aromi ja sokeri tasaiseksi paksuksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja ota nuolijalla joka munan jälkeen myös reunoilta massa sekaan. Vatkaa keskiteholla pari minuuttia. Lisää lopuksi passionuute, vatkaa ainoastaan sekaisin. Kaada keksi pohjan päälle. Paista uunissa 150 asteessa 50-60 min vesihauteessa. Itsellä on vuoka ritilällä ja ritilän alapuolella syvä uunivuoka jossa on vettä. Kakusta tulee näin kostea. Tehdään edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

Passion uute:

5 tuoretta passionhedelmän sisukset
0,5 dl hillosokeria
1 dl vettä

Laita kattilaan vesi ja passion hedelmän sisukset. Kiehauta ja siivilöi siemenet pois. Kaada neste takaisin kattilaan ja lisää hillosokeri ja kiehauta niin että sokeri sulaa. Lisätään täytteen joukkoon jähtyneenä.

Limekiille:

4 tuoreen limen mehu puristettuna ja siivilöitynä
sokeria maun mukaan (saa jäädä hieman kirpeäksi)
vegegeeliä 1 pss

Laitan puristettu ja siivilöity mehu kattilaan, kiehauta sokerin kera niin että sokeri sulaa. Maista välissä ja lisää tarpeen mukaan. Lisää vegegeeli vasta valmiiseen mehuun. Jäähdytä vesihauteessa koko ajan sekoittaen ja lisää juustokakun päälle jäähtyneenä paiston jälkeisenä päivänä.

Koristeena valkosuklaaraitoja, tuoretta passion hedelmää siivuina ja nomparelleja.