28.1.2019
Pohja:
200 g digestive keksiä murennettuina
50 g voita sulatettuna
Muserra keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele irtoreunallisen vuuan pohjalle.
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
2 munaa
passion uutetta tehty tuoreista passionhedelmistä
1. Vatkaa tuorejuusto, vanilja-aromi ja sokeri tasaiseksi paksuksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja ota nuolijalla joka munan jälkeen myös reunoilta massa sekaan. Vatkaa keskiteholla pari minuuttia. Lisää lopuksi passionuute, vatkaa ainoastaan sekaisin. Kaada keksi pohjan päälle. Paista uunissa 150 asteessa 50-60 min vesihauteessa. Itsellä on vuoka ritilällä ja ritilän alapuolella syvä uunivuoka jossa on vettä. Kakusta tulee näin kostea. Tehdään edellisenä päivänä ennen tarjoilua.
Passion uute:
5 tuoretta passionhedelmän sisukset
0,5 dl hillosokeria
1 dl vettä
Laita kattilaan vesi ja passion hedelmän sisukset. Kiehauta ja siivilöi siemenet pois. Kaada neste takaisin kattilaan ja lisää hillosokeri ja kiehauta niin että sokeri sulaa. Lisätään täytteen joukkoon jähtyneenä.
Limekiille:
4 tuoreen limen mehu puristettuna ja siivilöitynä
sokeria maun mukaan (saa jäädä hieman kirpeäksi)
vegegeeliä 1 pss
Laitan puristettu ja siivilöity mehu kattilaan, kiehauta sokerin kera niin että sokeri sulaa. Maista välissä ja lisää tarpeen mukaan. Lisää vegegeeli vasta valmiiseen mehuun. Jäähdytä vesihauteessa koko ajan sekoittaen ja lisää juustokakun päälle jäähtyneenä paiston jälkeisenä päivänä.
Koristeena valkosuklaaraitoja, tuoretta passion hedelmää siivuina ja nomparelleja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä on kevät jotenkin jo mielessä ja vappu!😘👏