Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Pursotukset,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 687 kertaa
 
07.04.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOreo-vadelmakakku


Työkaveri on seurannut kakkuhäsäilyäni ja innostui tilaamaan kakun pojalleen 2 v juhliin. Kokeilin jotain uutta täytettä, oreomoussea ja tuoreita vadelmia. Miten se voisi mennä mönkään. ;) 

Tästä tuli iso kakku, heillä oli vieraita 20 ja tein reilun kokoisen. Tämä on ohje 25 hengelle.

Pohja:

8 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl levinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.

Paista 170 asteessa 50-60 min alatasolla. 24-26 cm halkaisija vuoka.
Kannattaa tarkistaa 45 min kohdalla miten kakku kypsyy, kaikilla kypsyy hieman eritahtiin. Jaa kakku kolmeen osaan.

Kakkupohja

Täyte:

1 pkt oreo keksejä murennettuna
3 prk rainbow laktoositon vispikerma
1 prk eila rasvatonta maitorahkaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 iso pkt tuoreita vadelmia
sokeria maun mukaan (itse laitoin ruokalusikallisen)

Täyte

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja keksimuru.
2. Vatkaa sekaan vielä kreemijauhe.
3. Levitä pohjan päälle puolet moussesta ja sen jälkeen töki mielen mukaan vadelmia moussen sekaan.
4. Laita toinen kakkupohja ja levitä loput moussesta ja vadelmia sekaan.
5. Laita viimeinen kakku pohja päälle ja anna levähtää yön yli jääkaapissa.
6. Päällystä tuorejuustokreemillä,  sokerimassalla ja pursotuksilla.

Tuorejuustokreemi:

500 g tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä margariinia
250 g mascarbone tuorejuustoa

Vatkaa margariini ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vatkaa 3 min. Päällystä kakku kokonaan valkoisella kreemillä. Jätä hieman pursotuksia varten ehkä noin kolmasosa suunnilleen. Värjää loput keltaisella.

Sokerimassa menossa kakun päälle.

Sokerimassaa tarvii 500g tämän kokoiseen kakkuun ja ruutulippua varten valkoista ja mustaa sokerimassaa.

Ruurulipun tein niin että kaulin vakoista massaa ohueksi lipun malliseksi ja lisäsin elintarvikeliimalla musta osat päälle. Koristelu kannattaa jättää juhlapäivälle. Lippua ei kannata kuivattaa etukäteen, yksi lensi sen vuoksi roskiin. Ei ollut oikean mallinen ja murtui koska oli kuivunut yön aikana. Taas opittiin lisää. 😀
Mutta kirjaimet kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Ne on helpompi liimaa kuivuneina. 😊

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Keskitaso