Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Kakkupohjat,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Täytteet,  Vappu Nähty 187 kertaa
 
08.04.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Nellin mansikka-suklaakakku (gluteeniton)


Lupasin tytön kanssa suunnitella kakun jonka hän koristelee kokonaan itse niin tässä on nyt 7-vuotiaan neidin käsialaa tämä kakku. Ja ensimmäinen kakku mihin en katsonut mistään reseptistä yhtään ohjetta vaan ihan päästä heitin kaikki ja pohjasta tuli mielestäni tosi hyvä! :) Meni ihan lämpimänä sellaisenaankin, on mehevä.

Vuoka 20 cm halkaisija.  Voiteluun laktoositonta margariinia ja samoja jauhoja kuin ohjeen pohjassa.

Pohja:

3 munaa
3 dl sokeria
3dl gluteenitonta jauhoseosta (finnmix)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-aromia
100 g fazerin maitosuklaata karkeasti rouhittuna

Täyte:

250 g pakastemansikkaa (suomalaista)
2,5 dl flora vaahtoutuva laktoositon vanilja
100 g eila tuorejuustoa maustamatonta
0,5 dl sallisen vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan, itse laitoin tomusokeria koska sulaa sekaan paremmin

Tee näin: (pohja)

  • vaahdota munat ja sokeriksi hyväksi vaahdoksi
  • lisää kaakao siivilöitynä
  • lisää loput kuivat aineet ja sekoita mutta älä liikaa ettei sitkostu
  • lisää lopuksi rouhittu suklaa ja sekoita nuolijalla
  • kaada voideltuun ja jauhetettuun pieneen vuokaan jotta kakusta saa korkean
  • paista 180 asteessa 40-50min. kakku irtoaa hieman reunoista ja tikkuun saa jäädä hieman taikinaa jotta kakku on kostea.
  • anna jäähtyä vuuassa 10 min ritilillä ennen reunan irroitusta
  • gluteeniton kakku murenee herkästi mutta pieni on helpompi käsitellä
  • dav

Täyte:

  • vaahdota vaniljavaahto
  • lisää tuorejuusto ja sokeri
  • vatkaa sekaisin
  • lisää huoneenlämmössä sulaneet mansikat sekaan
  • lopuksi vaniljakreemijauhe ja vatkaa hetki jotta täyte alkaa sakenemaan. lisää tarvittaessa kreemijauhetta jos täyte on liian löysää
  • dav

    Kakun olisi hyvä saada tässä vaiheessa olla kylmässä muutama tunti,mielellään yön yli

Kuorrutus:

100 g maitosuklaata
0,5 dl kuohukermaa

Sulata kattilassa.

Valuta hieman jäähtyneenä kakun päälle. Koristele aiheen mukaan. Meillä oli tytöllä teemana yksisarvinen.😁
Sydämet on belgialaista suklaata,timantteja,kukkia ja nomparelleja. Mitä nyt kaapista sattui löytämään ja oli mieleen meidän visualistille. 😊