Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Pursotukset,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 361 kertaa
 
10.03.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMustikka täytekakku


Edellisen kakun johdosta töistä pyydettiin jos tekisin pienen 10 hengen kakun. Tästä riittää 15 maksimissaan. Kakku on hieman korkeampi kuin perinteisesti. Tein 18 cm halkaisija vuokaan ja käytin kinuskikissan niksiä eli leivinpaperilla lisää reunaa vuokaan ja hyvin onnistui. :)

Pohja:

4 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl levinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.
3. Lisää sitruunan kuori ja mehu.

Paista 170 asteessa 50 min alatasolla. 18 cm halkaisija irtopohja vuoka. Laita leivinpaperista suikaleet tuomaan lisää korkeutta vuokaan koska muuten tämä setti tulee uunin pohjalle.

paiston jälkeen


paperi otettu pois kun jäähtynyt hieman. 

Täyte:

1 prk eila vähärasvainen rahka
2 prk vispikermaa
vaniljaa maun mukaan
sokeria maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta
puolikas pussillinen suomalaisia pakaste mustikoita

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ei liian kovaksi.
2. Vatkaa sekaan rahka, sokeri ja vanilja.
3. Lisää kreemijauhe ja vatkaa sekasin.
4. Lisää mustikat ja sekoita nuolijalla.

Tällä tapaa mustikat ei värjää täytettä.

Leikkasin kakun kolmeen osaan eli tulee kaksi täyteväliä. Koristelin tuoreilla karhunvatukoilla, vadelmilla ja pensasmustikoilla. Tein valkosuklaasta kiekkoja jotka koristelin kultaisella värisokerilla. Sekä pieniä kulta rakeita päälle lopuksi. Reuna muotoilin wiltonin uralastalla, siinä on kolme erilaista muotoa.