10.3.2019
Pohja:
4 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl levinjauhetta
2 tl vaniljauutetta
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.
3. Lisää sitruunan kuori ja mehu.
Paista 170 asteessa 50 min alatasolla. 18 cm halkaisija irtopohja vuoka. Laita leivinpaperista suikaleet tuomaan lisää korkeutta vuokaan koska muuten tämä setti tulee uunin pohjalle.
paiston jälkeen
paperi otettu pois kun jäähtynyt hieman.
Täyte:
1 prk eila vähärasvainen rahka
2 prk vispikermaa
vaniljaa maun mukaan
sokeria maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta
puolikas pussillinen suomalaisia pakaste mustikoita
1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ei liian kovaksi.
2. Vatkaa sekaan rahka, sokeri ja vanilja.
3. Lisää kreemijauhe ja vatkaa sekasin.
4. Lisää mustikat ja sekoita nuolijalla.
Tällä tapaa mustikat ei värjää täytettä.
Leikkasin kakun kolmeen osaan eli tulee kaksi täyteväliä. Koristelin tuoreilla karhunvatukoilla, vadelmilla ja pensasmustikoilla. Tein valkosuklaasta kiekkoja jotka koristelin kultaisella värisokerilla. Sekä pieniä kulta rakeita päälle lopuksi. Reuna muotoilin wiltonin uralastalla, siinä on kolme erilaista muotoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos. 🙂 Täällä myös leivotaan lähestulkoon koko ajan. Joka viikko nykyisin jotain pientä. 😀