17.2.2015
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
220 g suolatonta voita
Mittaa ainekset kulhoon ja nypi sekaisin. Kun seos on murumaista lisää 2 rkl vettä. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Jos tuntuu vielä kuivalta, lisää vettä samanverran. Parempi kuitenkin olisi että ainekset sekoittuisivat vaivaamalla eikä veden avulla.
Kääri tuorekelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin. Jaa tunnin jälkeen taikina kahteen osaan ja kauli 23 cm halkaisijalta vuokaan toinen taikina. Voi käyttää myös valmista murotaikinaa, toimii.
Täyte:
100 g sokeria
0,5 dl maissitärkkelys jauhoja
2 rkl vasta puristettu sitruunan mehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta
600 g mustikoita (myös pakasteet käy)
Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita. Itse en sulattanut mustikoita kun käytin pakastettuja. Levitä täyte taikinan päälle. Kauli toinen taikina kanneksi ja tee viilto kanteen, jotta höyry pääsee ulos.
Paista 170 asteessa 40-50 min alatasolla. Suojaa piirakka foliolla 30min jälkeen jottei reunat pala.
Kypsä piirakka. Raaka piirakka uunissa.
Anna piirakan jäähtyä huoneen lämpöiseksi ennen tarjoilua, tarjoile vanhan ajan vaniljajätskillä tai vaniljavaahdolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5585 tähteä
Maailman paras mutakakku
2801 tähteä
Mokkapalat
2536 tähteä
Brookies
1794 tähteä
Britakakku
1520 tähteä
Herkkua! Hauskasti ”veistetty” jäätelö! 🙂