Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Pursotukset,  Suklaakoristeet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 513 kertaa
 
08.03.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMarjainen täytekakku


Työkaverin syntymäpäiville marjakakkua. Tästä riittää n. 20-24hlölle.

Sokerikakkupohja kuppimittaus menetelmällä:

7 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljauutetta
1,5 rkl sitruunan kuorta

1. Mittaa munat lasiin.
2. Mittaa sokeri toiseen lasiin.
3. kaada sokeri vatkaus kulhoon.
4. Mittaa vehnäjauhot ja perunajauho lasiin missä sokeri oli.
5. Lisää jauhojen sekaan leivinjauhe.
6. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
7. Lisään jauhoseos ja vatkaa sekaisin juuri ja juuri.
8. Lisää sitruunan kuori ja vaniljauute.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun 26cm halkaisijaltaan vuokaan ja paista alatasolla 175 asteessa 50min.
Leikkaa kakku jäähtyneenä neljään osaan. Tulee kolme täyte väliä.

dav

Täyte:

2 prk vispikermaa (laktoositon rainbow)
1 prk eila kuningatar rahkaa
1 prk eila vaniljarahkaa
sokeria maun mukaan
2rkl vaniljakreemijauhetta (sallinen)
1 rasia granaattiomenan siemeniä (tai kahden omenan siemenet)

1. Vatkaa kermat vaahdoksi. Lisää molemmat rahkat.
2. Lisää sokeria maun mukaan. Sekoita ja maista.
3. Lisää vanilja kreemijauhe ja täytä kakku.
4. Muista laittaa joka väliin myös granaattiomenan siemeniä ja jätä n. 2 ruokalusikallista koristeeksi.

Vaihtoehtoisesti voi laittaa myös kaksi purkkia kuningatar rahkaa eikä vaniljaa ollenkaan. Tulee vahvempi marjan maku täytteeseen.

dav


dav

Kuorrutus:

2 prk vispikermaa
1 prk eila maustamaton tuorejuusto 15%
sokeria sekä
vaniljauutetta maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Vatkaa kermat vaahdoksi.
2. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kerman sekaan.
3. Lisää sokeri ja vanilja ja sekoita.
4. Lisää kreemijauhe ja vatkaa hetki kun maku on sopiva.

dav

Koristeeksi suklaakuorrutteisia mansikoita, sveitsiläistä marenkia kirsikanmakuisena ja granaattiomenan siemeniä.
Käytin tummaa rainbow leivontasuklaata ja lildlin valkosuklaata, molemmat kovettuu sulatuksen jälkeen.