19.5.2019
Pohja:
3 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl levinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.
Paista 170 asteessa 30-40 min alatasolla. 18 cm halkaisija vuoka.
Kannattaa tarkistaa miten kakku kypsyy, kaikilla kypsyy hieman eritahtiin. Itse katson silloin kun kakku alkaa tuoksumaan.
Täyte:
Vaniljamoussea suukkokakun ohjeesta, riittää väliin ja päälle, voi halutessaan värjätä. Laitoin moussen päälle myös rouhittua valkosuklaata.
Kuorrutuksen raidat on tehty niin että ensin tekee uralastalla valkoiseen pohjaan urat, johon laitetaan sitten vaaleanpunaista moussea pursottaen. Sitten tasoitetaan isolla kakkulastalla tai tasoittimella jos sellainen löytyy. 🙂
Koristeina tuoreita mansikoita, nomparelleja ja hopeasuklaapalloja. Tyttö sai hoitaa koristelun. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tässä kakussa on äitienpäivän sydämellinen ja hempeä tunnelma käsin kosketeltavisssa. Pursotukset, nonparellit, helmet ja pikku sydämet, kaikki sävy sävyyn mansikoiden kanssa. Suloista Äitienpäivää! 🙂