Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kakkupohjat,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 329 kertaa
 
19.05.2019
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMansikka-tuplasuklaakakku


Omana äitienpäivänä herkuteltiin täytekakulla, tein ainoastaan kakun, muuta en luvannut tehdä. :D

Pohja:

3 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl levinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.

Paista 170 asteessa 30-40 min alatasolla. 18 cm halkaisija vuoka.
Kannattaa tarkistaa miten kakku kypsyy, kaikilla kypsyy hieman eritahtiin. Itse katson silloin kun kakku alkaa tuoksumaan.

Täyte:

Vaniljamoussea suukkokakun ohjeesta, riittää väliin ja päälle, voi halutessaan värjätä. Laitoin moussen päälle myös rouhittua valkosuklaata.

Kuorrutuksen raidat on tehty niin että ensin tekee uralastalla valkoiseen pohjaan urat, johon laitetaan sitten vaaleanpunaista moussea pursottaen. Sitten tasoitetaan isolla kakkulastalla tai tasoittimella jos sellainen löytyy. 🙂

Koristeina tuoreita mansikoita, nomparelleja ja hopeasuklaapalloja. Tyttö sai hoitaa koristelun. 🙂