Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Koristeet,  Koristelutekniikat,  Pursotukset,  Suklaakoristeet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 185 kertaa
 
19.05.2019
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMansikka-suukkokakku


Työkaverille tein läksiäiskakkua, hän tykkää makeasta niin makea kakku tuli tehtyä. :)

Pohja:

8 munaa kuppimittaus menetelmällä
sokeria
erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-aromia
1 prk punaista elintarvikeväriä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää väriaine ja vanilja-aromi.
3. Lisää kuivat aineet siivilöiden. Vatkaa sekaisin.

Paista 170 asteessa 50-60 min alatasolla. 26 cm halkaisija vuoka.
Kannattaa tarkistaa 45 min kohdalla miten kakku kypsyy, kaikilla kypsyy hieman eritahtiin. Jaa kakku kolmeen osaan.

Täyte:

4 kpl mansikkasuukkoja viipaleina

Vaniljamousse:

2 prk rainbow vispikermaa
2 pkt eila tuorejuustoa
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl vanilja-aromia
sokeria maun mukaan

1. Vatkaa kerma ilmavaksi vaahdoksi.
2. Lisää tuorejuusto  ja vanilja-aromi.
3. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää kreemijauhe.

Laita kakkusiivun päälle vaniljamoussea ja lado päälle suukko viipaleita.
Toista toiseen väliin sama.

Kuorrutus on mascarbone tuorejuustokreemiä ja valkosuklaaputous reuna. Koristeena 2 kpl suukkoja, kultaista sokeria ja kultaisia suklaapalloja.

Vaikeusaste: Keskitaso