Pohja:
150 g digestive keksejä
50g sulatettua voita (sulata lisää jos ei riitä)
Täyte:
1 prk appelsiini tuorejuustoa
3 dl kevyesti vaahdotettua kermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta (jos täyte jää liian lötköksi, lisää vähän kerrallaan)
1tl vanilja sokeria tai esanssia
sokeria maun mukaan
mango makua (saa prima mausteelta ja on hyvää, ei esanssista)
Päällinen:
1 prk säilyke mangoa
liivatetta 2 kpl tai valniljakreemi jauhetta 0,5 dl
- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele vuokaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita muut aineet joukkoon. Vaniljakreemijauhe viimeisenä. Muuten ei järjestyksellä väliä.
- Kaada vuokaan.
- Anna hyytyä jääkaapissa tunti ennen päällisen levittämistä.
- Soseuta mango sauvasekoittimella ja vatkaa sekaan kreemijahe tai liivate. Itse en käytä enää ollenkaan liivatetta. Kreemijauhe on ollut paras. 🙂
- Kaada mangosose vuokaan ja anna jähmettyä vähintään 3tuntia ennen tarjoilua. Pystyy koko kakun tekemään siis samana päivän heti aamusta jos tulee vieraita. Koko hyytymisaika 4 tuntia. Toki parempaa jos saa illalla tehtyä ja antaa maustua yön yli jääkaapissa. 🙂 Pohja ottaa vähän kosteutta kakusta ja maistuvampaa kun maut muhivat yön yli.
- Täytettä voi käyttää myös kakun välissä, jos ei halua perinteistä mansikkaa.
- Pääsiäisen aikaan koristeeksi sulkaamunia ja se on siinä! 😀
Sama määrä persikkaa riittää. Jos haluaa paksumman tuosta päälliosasta niin voit laittaa 600g persikkaa ja 0.75dl kreemijauhetta. 🙂 itse ajattelin leipoa jotain uutta tänään. 😄