Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Lapset,  Muut suolapalat,  Rippijuhlat,  Suolaiset piirakat,  Syntymäpäivät,  Voileipäkakut,  Ylioppilasjuhlat Nähty 542 kertaa
 
09.12.2018
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTILohitorttu


Pääsin leipomaan tilauksesta lohitorttua, pitkästä aikaa kalasta jotain hyvää. 😋 Resepti on iso, 25 hengelle mutta suoraan puolittamalla tulee sopiva 24cm halkaisijaan irtopohjavuokaan. Vieraat ottivat myös toisen kerran osa niin voi olla että tästä söisi myös 30 henkeä, vieraita oli 23 juhlissa.

Ainekset:

1 paketti Kaski leipää
70 g sulatettua voita
4 pkt eila maustamaton tuorejuusto 15%
4 pkt eila ruohosipuli tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
600g Lämminsavulohta
3 rkl kuivattua tilliä
Pippurisekoitusta ja suolaa maun mukaan
1 pss Vegegeeliä

Koristeena graavilohta, herneenversoa ja rainbown tomaatteja.

Ohje:

– sulata voi
– pilko leipä koneella muruksi
– sekoita leipämuru ja voi sula,painelevuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
– Vatkaa kerma vaahdoksi.
– Vatkaa sekaan tuorejuustot
– lisää tilli, pippuri ja suola, sekoita
– tee vegegeeli ohjeen mukaan ja lisää massan joukkoon
– sekoita joukkoon murennettu lohi
– levitä leipäseoksen päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
– koristele ennen tarjoilua.

Vuokana käytin lasagne vuokaa. Olisiko 20×30 kokoinen. Laitoin leivinpaperin pohjalle jotta sen pystyi hyytyneenä nostamaan apukäsien kanssa pois vuuasta. Mies auttoi. 😄
Torttu sai paljon kehuja, oli kahvipöydän paras tarjoilu. 😍 mieskin otti kaksi palaa, yleensä ei niin välitä tämmöisestä tortusta. Puolittamalla saa sopivan 12 hengen tortun. 😊