1.2.2014
2 pkt taikaruis paahtoleipää
Täyte 1:
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia pienittynä
1/2 dl punasipulia silputtuna
1/2 tuorekurkku pienittynä
250g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
150g ranskankermaa
Täyte 2:
100g murennettua patros fetajuustoa
100g felix kurkkusalaattia
250g eila pehmeää maitorahkaa
Tämän voi tehdä kasvisversiona tai lisätä lämminsavulohta 350g tai kinkkua 350g silputtuna, löytyy nakkihyllyn lähistöltä prismasta tuon kokoisena palana. Itse tein lihakakkuna ja laitoin joka väliin lihaa.
Kostutus maidolla. Jos tekee jääkaappiin edellisenä päivänä niin ei tarvitse kostuttaa juurikaan, koska tuorekurkussa on paljon vettä.
Kuorrutus:
250 g ruohosipuli tuorejuustoa
1/2 dl majoneesia
Koristelu:
1pkt ohutta HK: n kylmäsavuhärkää (löytyy leikkele hyllystä ainakin prismasta)
1 pkt mozzarella palloja
kirsikkatomaattia ruusukkeina
herneenversoja reunoille
Leikkaa leivistä kaareva reuna pois. Asettele kolme rinnakkain, kaksi peräkkäin. Kostuta tarvittaessa. Valmista molemmat täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte 1 leipien päälle. Aseta uusi leipäkerros ja Levitä täyte 2 leipien päälle. Ja jatka kunnes leivät loppuvat. Laita jääkaappiin 2-3h ja jotain painoa päälle jotta kakku jämähtää ennen kuorrutusta ja koristelua. Leivinpaperi väliin ettei lautanen jää kiinni. Itse käytin painona puista paksua leikkuulautaa.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä kakun päälle. Koristele ja herkuttele! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä