Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kesä,  Kevät,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät,  Teemajuhlat,  Voileipäkakut Nähty 601 kertaa
 
20.05.2019
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTILihavoileipäkakku vol. 2


Tein aiemmin lihavoileipä kakun jostain netistä löytämälläni reseptillä mutta tämän tein kokonaan itse omasta päästäni miesten polttareihin ja hyvin oli maistunut. Kakku hävisi sen sileän tien, huhujen mukaan muutamassa minuutissa. Tästä riittää n. 12-15 hengelle, riippuen siitä kuinka ison palan ottaa. Ja mikä parasta, tämä tuli suht nopsaa minusta. :)

1,5 pkt oululaisen reilu paahtoleipää
2 pkt eila maustamatonta tuorejuustoa
2 pkt eila ruohosipuli tuurejuustoa
n. 1 dl kuohukermaa
350g savukinkkua murennettuna
2 rkl kalamata kivettömiä oliiveja
1 keskikoikoinen paprika
1 pieni punasipuli
1 prk felix sinappikurkkusalaattia

- Hienonna tehosekoittimessa ensin kinkku, laita se johonkin kulhoon
odottamaan.
- Hienonna sen jälkeen paprika, sipuli ja oliivit
- Sekoita yksi pkt maustamatonta tuorejuustoa sekaan.
- Lado kuusi leipäviipaletta tarjoilualustalle 3x3 riviin.
- Levitä puoli purkkia sinappikurkkusalaattia leiville.
- Levitä sen päälle puolet kinkkumurusta.
- Lado uusi kierros leipiä. Levitä koko alueelle paprikatahnaa reilusti.
- Lado kolmas kerros leipiä, levitä loput kurkkusalaatista ja kinkusta
tähän väliin.Jos paprikatahnaa jäi, tiputtele loput tähän väliin.
- lado viimeinen leipäkerros ja laita yöksi kostumaan jääkaappiin
pieni paino päälle, esimerkiksi puinen laaja leikkuu lauta. Laita
Väliin leivinpaperia ettei leipä jää kiinni lautaan.

Kuorrutus yön yli levänneeseen voileipäkakkuun:

Loput kolme pkt tuorejuustoa, notkista kerman kanssa sopivaksi, niin
kuitenkin ettei se valu mutta on kuitenkin hyvin levitettävää. Mausta
hieman suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Koristeena on atrian kylmäsavuhärkää, vesikrassia ja tomaatteja. Tein
pursotukset tuorejuustosta koska sitä jää vähäsen. Loput voi laittaa
vaikka ruissipsien päälle.

Eikun nauttimaan! :)

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Keskitaso