Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Joulu,  Makeat piirakat,  Pursotukset,  Rippijuhlat,  Syksy,  Syntymäpäivät,  Täytteet,  Teemajuhlat Nähty 277 kertaa
 
03.12.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIJouluinen suklaatorttu


Tein suklaisen ja mutaisen kakun missä on joulun makuja appelsiinista ja kanelista.

Pohja

Voitele ja jauhota 24cm halkasija vuoka
250g murotaikinaa (itsellä oli oma tekemää gluteenittomana pakkasessa)
Voi käyttää myös valmista.

Painele murotaikina vuokaan ja paista 10-15 min painon kanssa 200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Täyte

140 g tummaa suklaata
175 g voita kuutioituna
250 g ruskeaa kidesokeria
100 g vehnäjauhoja
0,5-1 tl vanijauutetta
6 kananmunaa
2 tl appelsiini öljyä

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
2. Laita sokeri, jauho, vaniljauute ja munat eri kulhoon, vatkaa hyvin sekaisin. Kunnes seos näyttää taikinalta.
3. Sekoita joukkoon voi-suklaa sula.
4. Kaada täyte taikina pohjalle ja paista kakkua uunissa 180 asteessa 40-50 min keskitasolla.
Saa jäädä hieman hytkyväksi, hyytyy jäähtyessään, ei haittaa vaikka on mutainen sisältä.

Pursotus

2,5 dl vispikermaa
kanelia maun mukaan
1 tl praline&cream öljyä

Vatkaa hyväksi vaahdoksi, mausta maun mukaan tarvittaessa sokerilla, ei välttämättä tarvitse, kakku on jo riittävän makea.
Koristeina käytin pakastekuivattua vadelmaa ja itsetehtyä sveitsiläistä marenkia. Ohje löytyy leipomostani, muscvado sokerin voi korvata tavallisella sokerilla.
Tässä leikkauspintaa kakusta ja kuva öljystä.

mde


dav