Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Vattupiirakka

Jouluinen suklaatorttu

3.12.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20181201_145917_600x600.jpg

Tein suklaisen ja mutaisen kakun missä on joulun makuja appelsiinista ja kanelista.

Pohja

Voitele ja jauhota 24cm halkasija vuoka
250g murotaikinaa (itsellä oli oma tekemää gluteenittomana pakkasessa)
Voi käyttää myös valmista.

Painele murotaikina vuokaan ja paista 10-15 min painon kanssa 200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Täyte

140 g tummaa suklaata
175 g voita kuutioituna
250 g ruskeaa kidesokeria
100 g vehnäjauhoja
0,5-1 tl vanijauutetta
6 kananmunaa
2 tl appelsiini öljyä

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
2. Laita sokeri, jauho, vaniljauute ja munat eri kulhoon, vatkaa hyvin sekaisin. Kunnes seos näyttää taikinalta.
3. Sekoita joukkoon voi-suklaa sula.
4. Kaada täyte taikina pohjalle ja paista kakkua uunissa 180 asteessa 40-50 min keskitasolla.
Saa jäädä hieman hytkyväksi, hyytyy jäähtyessään, ei haittaa vaikka on mutainen sisältä.

Pursotus

2,5 dl vispikermaa
kanelia maun mukaan
1 tl praline&cream öljyä

Vatkaa hyväksi vaahdoksi, mausta maun mukaan tarvittaessa sokerilla, ei välttämättä tarvitse, kakku on jo riittävän makea.
Koristeina käytin pakastekuivattua vadelmaa ja itsetehtyä sveitsiläistä marenkia. Ohje löytyy leipomostani, muscvado sokerin voi korvata tavallisella sokerilla.
Tässä leikkauspintaa kakusta ja kuva öljystä.

mde

dav

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

ÄitienpäiväJouluMakeat piirakatPursotuksetRippijuhlatSyksySyntymäpäivätTäytteetTeemajuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20190517_093040_400x400.jpgVattupiirakkaLihavoileipäkakku vol. 2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_Pakkasmarja-kisa3_400x400.jpgVattupiirakkaVadelmatäytekakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20190512_085747_400x400.jpgVattupiirakkaMansikka-tuplasuklaakakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20190510_083936_400x400.jpgVattupiirakkaMansikka-oreojuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20190411_193727_400x400.jpgVattupiirakkaMansikka-suukkokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17441_IMG_20190405_104104_400x400.jpgVattupiirakkaOreo-vadelmakakku
4

Kommentit (4)

vattupiirakka
Kinuskileipomo vattupiirakka
7.12.2018 17:52

Kiitos😍nyt on vielä tuloillaan vadelma-valkosuklaa täytekakku ja lohitorttu,tuleva kummitäti nyt leipoo pikkuisen ristiäisiin😍😍😍🎁

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
7.12.2018 10:11

Tämä kakku on varmasti ihan superhyvää!
Ja Kinuskiemoon yhtyen kyllä on kauniit pursotukset,ne viimeistelevät koko herkun!

vattupiirakka
Kinuskileipomo vattupiirakka
4.12.2018 19:30

Kyllä ja kuivatuksessa on nyt lisää sveitsiläistä marenkia tulossa tulevan kummitytön ristiäisiin vadelman ja appelsiinin makuisena. 😍🎁

Kinuskiemo
4.12.2018 19:19

Upea pursotus ja taiteelliset marengit tekevät näyttävän herkun. Nuo makuöljyt maustavat varmaan kivasti täytteen ja pursotuksen. 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa