3.12.2018
Pohja
Voitele ja jauhota 24cm halkasija vuoka
250g murotaikinaa (itsellä oli oma tekemää gluteenittomana pakkasessa)
Voi käyttää myös valmista.
Painele murotaikina vuokaan ja paista 10-15 min painon kanssa 200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
Täyte
140 g tummaa suklaata
175 g voita kuutioituna
250 g ruskeaa kidesokeria
100 g vehnäjauhoja
0,5-1 tl vanijauutetta
6 kananmunaa
2 tl appelsiini öljyä
1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
2. Laita sokeri, jauho, vaniljauute ja munat eri kulhoon, vatkaa hyvin sekaisin. Kunnes seos näyttää taikinalta.
3. Sekoita joukkoon voi-suklaa sula.
4. Kaada täyte taikina pohjalle ja paista kakkua uunissa 180 asteessa 40-50 min keskitasolla.
Saa jäädä hieman hytkyväksi, hyytyy jäähtyessään, ei haittaa vaikka on mutainen sisältä.
Pursotus
2,5 dl vispikermaa
kanelia maun mukaan
1 tl praline&cream öljyä
Vatkaa hyväksi vaahdoksi, mausta maun mukaan tarvittaessa sokerilla, ei välttämättä tarvitse, kakku on jo riittävän makea.
Koristeina käytin pakastekuivattua vadelmaa ja itsetehtyä sveitsiläistä marenkia. Ohje löytyy leipomostani, muscvado sokerin voi korvata tavallisella sokerilla.
Tässä leikkauspintaa kakusta ja kuva öljystä.
mde
dav
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos😍nyt on vielä tuloillaan vadelma-valkosuklaa täytekakku ja lohitorttu,tuleva kummitäti nyt leipoo pikkuisen ristiäisiin😍😍😍🎁