Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Itsenäisyyspäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät Nähty 469 kertaa
 
11.11.2018
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIIsänpäivän marjajuustokakku (uunissa)


Halusin kokeilla millaista marjakiille olisi juustokakun päällä ja tulihan siitä hyvää. 

Pohja:

260 g digestivekeksejä murskattuna
50g voita sulatettuna

Musrskaa keksit ja lisää sula voi. Painele voideltuun irtopohjalliseen vuokaan jossa on korkeat reunat halkaisija 20cm. Pohjalle leivinpaperi, käytän tiivistämään ettei rasva valu ulos ja helpompi siirtää tarjoilu alustalle ja koristelukin käy paremmin jos laittaa suklaata raitoina päälle koristeeksi. Ei sotke tarjoilu astiaa. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita uuni päälle 150 asteeseen ja laita uuniin uunipellille vettä ennen täytteen tekoa.

Täyte:

600 g maustamatonta eila tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljaaromia (nestemäistä)
3 munaa

1. Mittaa tuorejuusto, vaniljaaromi, ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa hiljaisella teholla tasaiseksi ja paksuksi seokseksi.
2. Lisää munat yksi kerrallaan hiljaisella teholla hyvin vatkaten.
3. Kaavi seos reunoilta myös mukaan ja vatkaa suuremmalla teholla MUTTA varo vatkaamasta liikaa etti juusto ala erottua muista aineksista.
4. Kaada massa keksi pohjan päälle.
6. Paista uunissa 50 min.

Kakku saa hytkyä paiston jälkeen keskeltä ja hieman ottaa väriä reunoille. Anna jäähtyä, laita yöksi jääkaappiin. Tee seuraavana päivä marjakiille.

Marjakiille:

1 pss kuningasmarja sekoitusta
1 pss vegegeeliä
1 dl vettä
1-1,5 dl tomusokeria maun mukaan

Keitä marjoja pienessä vesimäärässä kunnes kaikki on pehmenneitä. Soseuta.
Laita kattilaan missä marjat oli pieni määrä vettä ja sulata vegegeeli sekaan, lisää pieneen määrään sosetta ja sen jälkeen sekoita loppuun soseeseen. Itse en käyttänyt kaikkia mansikoita, lokkasin isoimmat pois ja jätin muutaman.

dav