Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kakkupohjat,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytteet Nähty 216 kertaa
 
10.03.2019
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIHerukkainen mascarpone kakku


Halusin kokeilla täytteessä jotain muuta kuin kermaa niin päädyin mascarpone vaahtoon ja punaherukoihin. Kotiinkin piti tytön mukaan leipoa välillä eikä vain töihin. :D ja marjoja jäi edellisestä kakusta niin meni tähän päälle hyvin. :)

Pohja:

3 munaa (tehdään kuppimittaus menetelmällä)
erikois hienoa sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl vanilja uutetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl appelsiini aromia

1. Vatkaa munat ja sokeria sekaisin.
2. Lisää kuivat aineet siivilöimällä. Vatkaa sekaisin.
3. Lisää vanilja ja appelsiini aromi.

Käytin tällä kertaa kokeilun vuoksi leipävuokaa mutta minusta pyöreä kakkuvuoka on paras täytekakkuihin. Tämä menisi 18 cm halkaisiljaltaa vuokaa. Pieni kakku n. 6-8 hengen.

Juuri ja juuri riitti tämä vuoka.

Täyte:

1 prk mascarpone tuorejuustoa
1 prk eila 15 % maustamaton tuorejuusto
2 tl vanilja aromia
1 dl tomusokeria
puoli pussia punaisia suomalaisia pakaste punaherukoita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Vatkaa mascarpone ja tomusokeri sekaisin.
2. Lisää toinen tuorejuusto ja vanilja aromi.
3. Vatkaa sekaan lopuksi vaniljakreemijauhe.
4. Lisää täytettä kakkupohjiin ja täytteen päälle marjat, ei sekaan.

Jos haluaa aivan vitivalkoista täytettä ja kuorrutusta, suosittelen näitä kokeilemaan. 🙂 On vähärasvaisempi kuin vispikerma. Mies kehui koostumusta pehmeäksi ja ilmavaksi. Ja tästä riittää myös tuon pienen kakun päälle tuolla määrällä.

Koristeeksi laitoin tuoreita marjoja ja itse tehtyä sveitsiläistä marenkia.