10.3.2019
Pohja:
3 munaa (tehdään kuppimittaus menetelmällä)
erikois hienoa sokeria
erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl vanilja uutetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl appelsiini aromia
1. Vatkaa munat ja sokeria sekaisin.
2. Lisää kuivat aineet siivilöimällä. Vatkaa sekaisin.
3. Lisää vanilja ja appelsiini aromi.
Käytin tällä kertaa kokeilun vuoksi leipävuokaa mutta minusta pyöreä kakkuvuoka on paras täytekakkuihin. Tämä menisi 18 cm halkaisiljaltaa vuokaa. Pieni kakku n. 6-8 hengen.
Täyte:
1 prk mascarpone tuorejuustoa
1 prk eila 15 % maustamaton tuorejuusto
2 tl vanilja aromia
1 dl tomusokeria
puoli pussia punaisia suomalaisia pakaste punaherukoita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
1. Vatkaa mascarpone ja tomusokeri sekaisin.
2. Lisää toinen tuorejuusto ja vanilja aromi.
3. Vatkaa sekaan lopuksi vaniljakreemijauhe.
4. Lisää täytettä kakkupohjiin ja täytteen päälle marjat, ei sekaan.
Jos haluaa aivan vitivalkoista täytettä ja kuorrutusta, suosittelen näitä kokeilemaan. 🙂 On vähärasvaisempi kuin vispikerma. Mies kehui koostumusta pehmeäksi ja ilmavaksi. Ja tästä riittää myös tuon pienen kakun päälle tuolla määrällä.
Koristeeksi laitoin tuoreita marjoja ja itse tehtyä sveitsiläistä marenkia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä