Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Koristeet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 362 kertaa
 
27.02.2019
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIDaim-kinuski-suklaakakku


Sain kakkutilauksen aika pikaisella aikataululla, pari päivää varoaika. Syntymäpäiväkakku peltisepälle 49-vuotta ja possuteemalla. Tämän siis tilasi työkaveri häneltä salaa. :D 

Kakkupohja kuppimittaus menetelmällä n. 15 hengen kakku:

5 munaa lasiin
sokeria saman verran
vehnä- ja perunajauhoja saman verran kuin munia
2 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettu sokeroimaton)

1. Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
3. Paista 175 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 40-45min.

dav

Käytin 24 cm halkaisijalla olevaa irtoreunavuokaa. Tulee hieman korkeampi kakku.

Täyte (osa menee myös kuorrutukseen):

3 prk vispikermaa (rainbow laktoositon)
1 eila rahka (rasvaton)
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1,5 rkl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 prk valmista toffeeta (kondensoitu karamelli)
1 pkt 4 pack daim murskattuna

dav


dav


dav

Vaahdota kerma ja lisää sekaan rahka. Mausta sokereilla, sekoita. Vatkaa lopuksi sekaan kreemijauhe. Tästä menee n. 2/3 osaa kakun väliin. Täyte välejä on kolme.
Laita kinuski kulhoon ja lämmitä vähän niin se on helpompi levittää kakun pohjan päälle. Ensin kinuskia, sitten kermarahkatäytettä ja lopuksi daim murua. Kolmeen väliin samalla tavalla. Laitoin itse daimin kinuskin päälle mutta kerma jäi pyörimään siihen, oli hankalempi laittaa niin kannattaa rakeet laittaa viimeisenä. 😁

Värjää loppu kerma vaaleanpunaiseksi ja laita kakun reunalle, ei päälle.

dav

Päälle tulee mutaa eli suklaakreemi. Tässä seuraa ohje.

150 g tomusokeria
50 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
20 g kaakaojauhetta (samaa kuin pohjassa)
0,2 dl maitoa

Vatkaa tomusokeri ja kaakaojauhe siivilöitynä voin kanssa kunnolla sekaisin. Lisää maitoa pieni määrä kerrallaan hitaalla teholla vatkaten kunnes koko maito määrä on seoksessa. Vatkaa täydellä teholla vähintään 5 min kunnes kreemi on kuohkeaa.
Levitä kakun päälliosaan niin kuin se olisi mutaa. Possut tein kinuskikissan vaniljamassasta. Ja pursotukset ruusutyllalla mihin kermarahka seos olisi saanut olla vielä paksumpaa.

Kakussa on hiekkana daim murua myös koristeena.

 tässä vielä possut ennen mutaan menoa. Sukeltavat possun osat tehty erikseen.