19.9.2015
Raikas ruusunmarja-punaherukakkakku
Pohja:
400g kaurakeksejä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
80 g voita
Täyte:
15 liivatelehteä
1,5 dl karpalomehua
6 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 dl vaniljajogurttia
800g ruusunmarjasosetta
2 dl punaherukoita
2 dl tomusokeria
Koristeluun:
tummaa suklaata
tuoreita punaviinimarjoja
(vuoka Dahlia-reunavuoka)
* * * * *Sulata voi mikroaaltouunissa. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Sekoita kaakojauhe keksimurskan joukkoon. Pyöräytä tämän jälkeen joukkoon voisula. Levitä syntynyt seos reunavuoan pohjalle, suoraan valmiille tarjoilualustalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa sillä välin vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita soseutetut punaherukat, vaniljajugurtti ja ruusunmarjasose kastikevaahtoon. Siivilöi lopuksi joukkoon tomusokeri.
Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada valmis täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.
Sulata koristeluun tarvittava määrä suklaata liedellä kahden kattilan vesihaudetaktiikalla. Kaada valmis suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota suklaalla pisaran muotoisia kuvioitaleivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan suklaan jähnettymistä.
Irrota valmis kakku reunavuoasta esim. veistä apuna käyttäen. Siisti tarjoilualustan reunat talouspaperilla. Koristele kakku suklaapisaroilla ja punaviinimarjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Älä muuta sano mari-johanna, itse rakastan juuri yllätysjuhlien tunnelmaa 🙂