Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 3024 kertaa
 
19.09.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIYllätysjuhlien onnittelukukka


Avomieheni suvun piirissä vietetään tänä iltana 50-vuotisjuhlia, joissa saan kunnian olla mukana myös yllätysjuhlien tarjoiluissa. Meiltä lahjaksi syntyi raikas alkusyksyn onnittelukukkanen, josta pääsee päivänsankarin lisäksi nauttimaan myös 20 hengen juhlaseurue. 🙂

Raikas ruusunmarja-punaherukakkakku

Pohja:
400g kaurakeksejä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
80 g voita

Täyte:
15 liivatelehteä
1,5 dl karpalomehua
6 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
6 dl vaniljajogurttia
800g ruusunmarjasosetta
2 dl punaherukoita
2 dl tomusokeria

Koristeluun:
tummaa suklaata
tuoreita punaviinimarjoja
(vuoka Dahlia-reunavuoka)

* * * * *Sulata voi mikroaaltouunissa. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Sekoita kaakojauhe keksimurskan joukkoon. Pyöräytä tämän jälkeen joukkoon voisula. Levitä syntynyt seos reunavuoan pohjalle, suoraan valmiille tarjoilualustalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa sillä välin vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita soseutetut punaherukat, vaniljajugurtti ja ruusunmarjasose kastikevaahtoon. Siivilöi lopuksi joukkoon tomusokeri.

Kuumenna karpalomehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada valmis täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Sulata koristeluun tarvittava määrä suklaata liedellä kahden kattilan vesihaudetaktiikalla. Kaada valmis suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota suklaalla pisaran muotoisia kuvioitaleivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan suklaan jähnettymistä.

Irrota valmis kakku reunavuoasta esim. veistä apuna käyttäen.  Siisti tarjoilualustan reunat talouspaperilla. Koristele kakku suklaapisaroilla ja punaviinimarjoilla.