20.8.2016
Vinkki: Jos kaipaat piirakkaan enemmän mausteisuutta, korvaa pohjataikinan oliiviöljy tai osa siitä maustetulla versiolla- esimerkiksi aurinkokuivattujen tomaattien öljystä tai chiliöljystä saa ihanan lisävivahteen piiraan makumaailmaan!
Pohja:
1 dl sulatettua voita tai oliiviöljyä
3,5 dl spelttijauhoja
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
0,5 dl piimää tai (kaura)maitoa
Täyte:
2-3 suurehkoa keltasipulia
2 tl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl mieleisiäsi yrttejä, esim. 1 rkl timjamia & 1 rkl oreganoa
200g cheddarjuustoa
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
200 g punaisia kirsikkatomaatteja
suolaa
pippuria
* * * * *
Sekoita piirakan pohjataikinaa varten kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää öljy sekä neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Kääri valmis taikina kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa noin tunti tai pakastimessa sen aikaa, kuin valmistat täytteen.
Kuori ja suikaloi sipuli. Lorauta paistinpannulle oliiviöljy ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin ruskean sävyn.
Lisää paiston loppuvaiheessa murstatut valkosipulinkynnet sekä yrtit. Jätä tämän jälkeen sipuliseos jäähtymään siksi aikaa, kun valmistelet muut täytteet: halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja raasta cheddarjuursto.
Ota taikina jääkaapista ja painele se huolellisesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado seuraavaksi täytteet: sipuli-mausteseos pohjalle ja 3/4 cheddarraasteesta keskelle. Kokoa päälle kirsikkatomaatit, ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 200°C:ssa, uunin keskitasolla noin 30-40 min uunin tehosta riippuen. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla tai uunipellillä, mikäli tomaatit alkavat tummua liikaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Heippa nalamuru, ihan totta- tämä sopii hyvin sovellettavaksi myös vegaanisena kauramaitoa ja vegaanista juustoa käyttämällä 🙂