Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 55487 kertaa
 
05.03.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTISun-dried pot bread


Meillä hurahdettiin pataleipäbuumin aikana tähän suolaiseen herkkuun viikonlopun kiireettömänä aamupalana, ja sitä leivottiin taas tänään! Oman versioni pot breadista olen rakennellut kokeilujen kautta, eri ohjeita ja paistoaikoja testaillen ja lisukkeita vaihdellen – suosikiksi on jäänyt aurinkokuivattu tomaatti rapeakuoriseen leipään upotettuna. 🙂

4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl (meri)suolaa
7 dl sämpyläjauhoja
5-7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

* * * * *
Lämmitä vesi liedellä tai mikrossa 42-asteiseksi. Liota hiiva ja suola lämpimään veteen. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja jauhot vähin erin sekoitellen kulhoon. Huomioi, että taikina jää tarkoituksella tavallista löysemmäksi.

Peitä valmis taikina leivinliinalla ja jätä se tekeytymään yön yli huoneenlämpöön (n.8-10 h tai enemmänkin). Itse laitan oman taikinani mikron sisään kohoamaan.

Pyörittele aamulla jauhotetulla pöydällä taikinasta pallo. Huom! Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa!
Jätä valmis pallo liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Laita samalla uuni kuumenemaan 225 asteeseen valurautapata uunissa.

Siirrä puolen tunnin kohotusvaiheen jälkeen taikinapallo esilämmitettyyn valurautapataan. Paista uunissa kannen alla noin 25-30 min.  Kurkista tämän jälkeen uuniin: mikäli leivän pinta ei vielä ole saanut väriä, jatka paistamista ilman kantta lisää noin 5-15 min jotta saat kullanruskean rapean kuoren leivälle.

Kumoa valmis pataleipä leikkulaudalle. Viipaloi ja nauti lämpimänä mieleistesi lisukkeiden kanssa.