Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevyet herkut,  Kevyet herkut -tempaus Nähty 36008 kertaa
 
02.02.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISporttipariskunnan vanilja-appelsiinijuustokakku


Rahka ja erilaiset proteiinivälipalat kuuluvat vakiona treenaavan pariskunnan arkeen- ainakin meillä.
Mr. Vanillacherryn inspiroimana toteutin eräänä iltana treeninjälkeisen iltapalan kakun muotoon: perus rahka ja proteiinivanukas muuttuivat yhdessä appelsiinin, keksipohjan, raakakaakaon ja aitovalinjan kanssa pehmeänmakuiseksi kakuksi ravintoarvojen suuremmin kärsimättä. Raadin sanoin:
” Kakussa on maku ja makrot kohdillaan.” 😉

koko kakku 1213 kcal*,  **
yksi pala n. 101,1 kcal *, jos kakku jaetaan 12 osaan

*laskettu ilman koristeiden, (raaka)kaakaon ja appelsiiniviipaleiden, kalorimääriä
** josta proteiinia 124 g, hiilihydraattia 100 g  ja rasvoja 27 g

Vinkki 1.Vaniljaproteiinijauhe ja aitovanilja taittavat appelsiinin kanssa kivasti rahkan kirpeyden. Jos kuitenkin kaipaat enemmän makeutta, lisää maun mukaan steviasokeria täytteeseen.

Vinkki 2. 24 cm:n irtopohjavuokaan tehtynä kakusta tulee aika matala (n. 3 cm).
Jos kaipaat korkeampaa kakkua, kannattaa käyttää pienempää vuokaa tai tuplata täyteainekset – tosin tuplatessa itse kakun kalorimäärä tietysti myös tuplaantuu.

*   *   *
POHJA:
200 g (kevyt) keksejä, esim. Mcvitie digestive light
appelsiinimehua kostutukseen

TÄYTE:
4-5 liivatelehteä
8 rkl vaniljan makuista proteiinivanukasjauhetta, esim. Fitfarm Pudding vanilja
1,5 dl rasvatonta  maitoa
2 dl kevyt kermaa
500 g rasvatonta maitorahkaa
1 appelsiini mehu + kuori
1/2 -1 tl aitovaniljajauhetta

KORISTELUUN:
(raaka)kaakaojauhetta
appelsiiniviipaleita

*   *   *

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan reunan korkuisia suikaleita ja aseta ne vuoan reunoille. Voit halutessasi leikata leivinpaperista sopivanokoisen ympyrän myös vuoan pohjalle.

Murskaa keksit kulhossa tai tehosekoittimessa. Purista keksimurskan joukkoon appelsiinista mehua, kunnes seos on kauttaaltaan kosteaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita proteiinivanukasjauhe maitoon, jolloin saat tavallista ”tiukemman” vanukasmassan aikaan. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.

Yhdistä vanukasmassa, kermavaahto ja maitorahka. Sekoita täytemassa tasaiseksi. Lisää sitten aitovaniljajauhe, appelsiinin kuori sekä mehu. Muista jättää reilu ruokalusikallinen appelsiinimehua liivatteiden sulatusta varten!

Kuumenna reilu ruokalusikallinen appelsiinista puristettua mehua katilassa kiehuvaksi.  Nosta kattila liedeltä, puristele liivatalehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne lämpimään appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada valmis täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristele valmis kakku siivilöimällä (raaka)kaakaojauhetta kakun pinnalle. Lisää koristeeksi halutessasi myös appelsiiniviipaleita.