Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Sporttipariskunnan vanilja-appelsiinijuustokakku

Leipomo: Vanillacherryjen keittiössä
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Sporttipariskunnan_vanilja_appelsiini_600x600.jpg

koko kakku 1213 kcal*,  **
yksi pala n. 101,1 kcal *, jos kakku jaetaan 12 osaan

*laskettu ilman koristeiden, (raaka)kaakaon ja appelsiiniviipaleiden, kalorimääriä
** josta proteiinia 124 g, hiilihydraattia 100 g  ja rasvoja 27 g

Vinkki 1.Vaniljaproteiinijauhe ja aitovanilja taittavat appelsiinin kanssa kivasti rahkan kirpeyden. Jos kuitenkin kaipaat enemmän makeutta, lisää maun mukaan steviasokeria täytteeseen.

Vinkki 2. 24 cm:n irtopohjavuokaan tehtynä kakusta tulee aika matala (n. 3 cm).
Jos kaipaat korkeampaa kakkua, kannattaa käyttää pienempää vuokaa tai tuplata täyteainekset – tosin tuplatessa itse kakun kalorimäärä tietysti myös tuplaantuu.

*   *   *
POHJA:
200 g (kevyt) keksejä, esim. Mcvitie digestive light
appelsiinimehua kostutukseen

TÄYTE:
4-5 liivatelehteä
8 rkl vaniljan makuista proteiinivanukasjauhetta, esim. Fitfarm Pudding vanilja
1,5 dl rasvatonta  maitoa
2 dl kevyt kermaa
500 g rasvatonta maitorahkaa
1 appelsiini mehu + kuori
1/2 -1 tl aitovaniljajauhetta

KORISTELUUN:
(raaka)kaakaojauhetta
appelsiiniviipaleita

*   *   *

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan reunan korkuisia suikaleita ja aseta ne vuoan reunoille. Voit halutessasi leikata leivinpaperista sopivanokoisen ympyrän myös vuoan pohjalle.

Murskaa keksit kulhossa tai tehosekoittimessa. Purista keksimurskan joukkoon appelsiinista mehua, kunnes seos on kauttaaltaan kosteaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita proteiinivanukasjauhe maitoon, jolloin saat tavallista ”tiukemman” vanukasmassan aikaan. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.

Yhdistä vanukasmassa, kermavaahto ja maitorahka. Sekoita täytemassa tasaiseksi. Lisää sitten aitovaniljajauhe, appelsiinin kuori sekä mehu. Muista jättää reilu ruokalusikallinen appelsiinimehua liivatteiden sulatusta varten!

Kuumenna reilu ruokalusikallinen appelsiinista puristettua mehua katilassa kiehuvaksi.  Nosta kattila liedeltä, puristele liivatalehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne lämpimään appelsiinimehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada valmis täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Koristele valmis kakku siivilöimällä (raaka)kaakaojauhetta kakun pinnalle. Lisää koristeeksi halutessasi myös appelsiiniviipaleita.

MunatonPähkinätön

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutKevyet herkutKevyet herkut -tempaus
- Helppo 2

Kommentit (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa