30.9.2018
4 annosta, n. 2 – 2 1/2 dl:n annosvuokiin
* * * * *
Huom! Jälkiruoan mausteisuutta on helppo lisätä tai vähentää oman maun mukaan – itse heitän usein ainekset kasaan ilman mittauksia päivän fiiliksen mukaan. 😊
Huom 2! Jos tarjoiluun ei ole kiire, uunin voi laittaa pois päältä ja jättää herkun vielä hetkeksi folion alle muhimaan ja jäähtymään jälkilämmölle: omaan makuuni annoksen mausteisuus syvenee ihanasti hieman haudutellen.
Vinkki! Jos pidät sitruunasta, kokeile käyttää kuorrutuksessa sitruunalla maustettua oliiviöljyä tavallisen sijaan – maku toimii kivan syventävästi yhteen muiden ainesosien kanssa.
* * * * *
Omenaseos:
3-5 makeaa kotimaista omenaa (koosta riippuen)
1- 1 1/2 rkl inkiväärisosetta tai murskattua inkivääriä (tässä Ginger People)
2 rkl ceylon-kanelia
2 rkl kardemummaa
1 rkl inkivääriä
1/2 rkl neilikkaa
tilkka vettä tai sitruunamehua
Kuorrute:
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 tl aitovaniljaa
Tarjoiluun:
vaahtoutuvaa tai paksua vaniljakastikketta (tässä Oatly)
ripaus aitovaniljaa
* * * * *
Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä omenoihin kulhossa inkiväärimurska ja mausteet. Jaa seos neljään uuninkestävään annosastiaan. Huomaa, että vuoat saavat olla melko täynnä omenaa ja jäädä lopussa kuorrutteen lisäämisen jälkeen hieman kukkuraisiksi, koska annos painuu uunissa omenoiden kypsyessä kasaan.
Jatka kuorrutteen tekemistä omenoista vapautuneessa kulhossa hyödyntääksesi kulhoon jääneet maut: yhdistä kaurahiutaleet, oliiviöljy, sokeri ja vaniljajauhe kulhossa. Jos kaurahiutaleet tuntuvat vielä kovin kuivilta, lisää tarvittaessa hieman öljyä seokseen.
Lorauta ennen kaurakuorrutteen lisäämistä jokaiseen vuokaan hieman vettä tai sitruunamehua, jotta omenat kypsyvät uunissa mehukkaammiksi. Lisää annosvuokiin tämän jälkeen kaurakuorrute.
Paista omenahyveitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-30 min uunista riippuen. Suojaa pinnat tarvittaessa foliolla paiston puolivälissä, jos kaurakuorrute osoittaa tummumisen merkkejä.
Tarjoile salonkikelpoinen omenahyve lämpimänä (vaahtoutuvan) vaniljakastikkeen kanssa koristellen annokset ripauksella aitovaniljaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Ruokailija saa vaihteeksi jälkiruoka-annoksen kivasti valmiiksi omaan kulhoon annosteltuna. Kuulostaa herkulliselta. Omenaa ja kaurahiutaleita samassa annoksessa, ryydittäjänä aromaattiset mausteet. Vaniljakastike kruununa. Namskis! 🙂
Onpa kaunis asetti kulhon alla. Kulho ja asetti selvästi valinneet toisensa! Asetin pitsi saa kaurahiutaleetkin näyttämään pitsimäisiltä. Viehättävä homogeeninen pari!