4.8.2015
Raaka mustikkapiirakka, 18 cm:n irtopohjavuokaan
Vinkki: Jos pähkinäallergiasi rajoittaa myös kookosöljyn käyttöä, voit korvata kookoksen vastaavalla määrällä kaakaovoita sekä pohjassa että täytteessä. Huomioi kuitenkin, että piiraan koostumus saattaa tällöin olla hieman ”tiukempi” kun alkuperäisessä versiossa.
Pohja:
3 dl kaurahiutaleita (luomu)
1/2 dl ruisjauhoja (luomu)
2 tl aitovaniljajauhetta
2 tl kardemummaa
0,75 dl kookosöljyä
2 rkl tummaa agavesiirappia
Täyte:
3 dl tuoreita metsämustikoita
1/4 dl tummaa agavesiirappia
1 dl kookosöljyä
1 1/2 dl kaakaovoita
Tuoreita mustikoita koristeluun
* * * * *
Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla: aseta vuoan pohjalle paperista leikattu ympyrä ja sivureunoille suikaleet.
Jauha kaurahiutaleet hienoksi tehosekoittimessa. Lisää ruisjauho, kookosöljy sekä agavesiirappi. Surauta seos tasaiseksi massaksi.
Painele piiraan pohjamassa vuoratun irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille noin 1-2 cm:n korkeudelle. Siirrä vuoka pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat marjaisan täytteen.
Sulata kaakaovoi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja soseuta kaakaovoin jäähtyessä metsämustikat tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasvat sekä agavesiirappi. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa.
Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele lopuksi reilusti tuoreita metsämustikoita piiraan koristeeksi. Palauta tämän jälkeen vuoka vielä hetkeksi (noin 15 min) pakastimeen.
Irrota piiras vuoasta ja siirrä herkku lopuksi jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä