Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat,  Mustikkatempaus,  Muuta makeaa Nähty 2528 kertaa
 
04.08.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIRaw Blue Pie


Olemme avomieheni kanssa raakaherkkujen ystäviä, vaikka oma pähkinäallergiani rajoittaa usein erityisesti tällä leivonnan saralla herkuttelua. Mustikkatempauksen alkaessa löysin hyvän syyn kokeilla omaa resepti-ideaani, jonka toteuttaminen on pyörinyt mielessäni jo pitkään.

Kokeilun tuloksena syntyi helppo, nopea ja pähkinättömään ruokavalioon sopiva raakamustikkapiiras, joka yhdistää kaksi kesäistä suosikkiani mustikkaleivonnaisessa: raikkaan moussemaisen täytteen, sekä kardemummapullan makuisen pohjan. 🙂

Raaka mustikkapiirakka, 18 cm:n irtopohjavuokaan

Vinkki: Jos pähkinäallergiasi rajoittaa myös kookosöljyn käyttöä, voit korvata kookoksen vastaavalla määrällä kaakaovoita sekä pohjassa että täytteessä. Huomioi kuitenkin, että piiraan koostumus saattaa tällöin olla hieman ”tiukempi” kun alkuperäisessä versiossa.

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita (luomu)
1/2 dl ruisjauhoja (luomu)
2 tl aitovaniljajauhetta
2 tl kardemummaa
0,75 dl kookosöljyä
2 rkl tummaa agavesiirappia

Täyte:
3 dl tuoreita metsämustikoita
1/4 dl tummaa agavesiirappia
1 dl kookosöljyä
1 1/2 dl kaakaovoita

Tuoreita mustikoita koristeluun

* * * * *

Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla: aseta  vuoan pohjalle paperista leikattu ympyrä ja sivureunoille suikaleet.

Jauha kaurahiutaleet hienoksi tehosekoittimessa. Lisää  ruisjauho, kookosöljy sekä agavesiirappi. Surauta seos tasaiseksi massaksi.

Painele piiraan pohjamassa vuoratun irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille noin 1-2 cm:n korkeudelle. Siirrä vuoka pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat marjaisan täytteen.

Sulata kaakaovoi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja soseuta kaakaovoin jäähtyessä metsämustikat tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rasvat sekä agavesiirappi. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa.

Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele lopuksi reilusti tuoreita metsämustikoita piiraan koristeeksi. Palauta tämän jälkeen vuoka vielä hetkeksi (noin 15 min) pakastimeen.

Irrota piiras vuoasta ja siirrä herkku lopuksi jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä! 🙂