29.4.2015
Vinkki 1. Muista kääntää kvinoapohja paiston puolessa välissä rapean lopputuloksen aikaansaamiseksi! Pohja säilyy parhaiten ehjänä, kun kääntämisen suorittaa kippaamalla pohjan pitkän sivun suuntaisesti toiselle leivinpaperille. Siksi suosittelen sekä puolikkaan leivinpaperin taktiikkaa” että apupaperin käyttöä.
Vinkki 2. Täyte kannattaa malttaa hauduttaa kokoon huolella, sillä liian löysä ja kastikemainen rakenne pehmittää rapean pohjan helposti lötköksi.
* * *
POHJAT, 2 ”lankkua”:
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
TÄYTE:
300 g pulled pork-lihaa
1 dl Texas Pete- maustekastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl mustapippuria
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
1/2 limen mehu
2 rkl voita
200g chilitomaattimurskaa
juustoraastetta
ananas-tai persikkakuutioita
1 prk smetanaa
* * *
Huuhtele kvinoa siivilässä huolellisesti lämpimällä vedellä. Keitä valutettua kvinoaa katilassa noin 15 minuuttia, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Anna jäähtyä hetki. Lisää sen jälkeen kattilaan suola, leivinjauhe sekä oliiviöljy. Sekoita ainekset sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Mikäli massa tarttuu kovin kiinni kattilaan tai sekoittimeen, lisää taikinaan hieman vettä kunnes massa irtoaa helpommin (yleensä 1 rkl-0,5 dl riippuen kvinoan keittokosteudesta).
Halkaise leivinpaperi pituussuunnassa kahtia. Voitele paperit kevyesti öliiviöljyllä ja levitävalmis taikinamassa tasan molemmille puolikkaille lankkupizzan muotoon. Siirrä puolikkaat uunipelille ja paista pohjia 200 °C:ssa uunin keskitasolla yhteensä 30 minuutin ajan. Käännä pohjat 15 minuutin jälkeen paiston puolessa välissä toista leivinpaperia apuna käyttäen.
Valmista pohjien paistuessa pizzatäyte. Lämmitä pulled pork-liha paistinpannulla. Lisää Texas Pete-maustekastike, valkoviinietikka, pippuri, murskattu valkosipulinkynsi, limen mehu sekä voi. Lisää lopuksi tomaattimurska haudutellen täytteestä kiinteästi levittyvää. Älä kuitenkaan päästä täytettä kiehumaan!
Levitä valmis täyte paistettujen pohjien päälle. Ripottele pizzalle mieluistasi juustoraastetta sekä persinkan tai ananaksen paloja. Lisää päälle vielä smetanasattumia lusikalla annostellen.
Käytä täytetyt pizzat uunissa 250 °C:ssa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä