Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 3058 kertaa
 
29.04.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIPulled pork- lankkupizzat kvinoapohjalla


Tässä reseptissä yhdistyy monta tämän keittiön viimeaikaista suosikkia: lankkupizza, tulisen mausteinen pulled pork sekä trendikäs kvinoapohja. Kinuskikissan malliesimerkkiä seuraten valmistimme Mr. Vanillacherryn kanssa yhteistyössä oman versiomme Pulled pork-pizzaherkusta. 🙂

Vinkki 1. Muista kääntää kvinoapohja paiston puolessa välissä rapean lopputuloksen aikaansaamiseksi! Pohja säilyy parhaiten ehjänä, kun kääntämisen suorittaa kippaamalla pohjan pitkän sivun suuntaisesti toiselle leivinpaperille. Siksi suosittelen sekä puolikkaan leivinpaperin taktiikkaa” että apupaperin käyttöä.

Vinkki 2. Täyte kannattaa malttaa hauduttaa kokoon huolella, sillä liian löysä ja kastikemainen rakenne pehmittää rapean pohjan helposti lötköksi.

*  *  *
POHJAT, 2 ”lankkua”:

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä

TÄYTE:
300 g pulled pork-lihaa
1 dl Texas Pete- maustekastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl mustapippuria
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
1/2 limen mehu
2 rkl voita
200g chilitomaattimurskaa

juustoraastetta
ananas-tai persikkakuutioita
1 prk smetanaa

*  *  *

Huuhtele kvinoa siivilässä huolellisesti lämpimällä vedellä. Keitä valutettua kvinoaa katilassa noin 15 minuuttia, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Anna jäähtyä hetki. Lisää sen jälkeen kattilaan suola, leivinjauhe sekä oliiviöljy. Sekoita ainekset sauvasekoittimella hienoksi soseeksi. Mikäli massa tarttuu kovin kiinni kattilaan tai sekoittimeen, lisää taikinaan hieman vettä kunnes massa irtoaa helpommin (yleensä 1 rkl-0,5 dl riippuen kvinoan keittokosteudesta).

Halkaise leivinpaperi pituussuunnassa kahtia. Voitele paperit kevyesti öliiviöljyllä ja levitävalmis taikinamassa tasan molemmille puolikkaille lankkupizzan muotoon. Siirrä puolikkaat uunipelille ja paista pohjia 200 °C:ssa uunin keskitasolla yhteensä 30 minuutin ajan. Käännä pohjat 15 minuutin jälkeen paiston puolessa välissä toista leivinpaperia apuna käyttäen.

Valmista pohjien paistuessa pizzatäyte. Lämmitä pulled pork-liha paistinpannulla. Lisää Texas Pete-maustekastike, valkoviinietikka, pippuri, murskattu valkosipulinkynsi, limen mehu sekä voi. Lisää lopuksi tomaattimurska haudutellen täytteestä kiinteästi levittyvää. Älä kuitenkaan päästä täytettä kiehumaan!

Levitä valmis täyte paistettujen pohjien päälle. Ripottele pizzalle mieluistasi juustoraastetta sekä persinkan tai ananaksen paloja. Lisää päälle vielä smetanasattumia lusikalla annostellen.

Käytä täytetyt pizzat uunissa 250 °C:ssa, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.