Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Joulu,  Pikkuleivät,  Piparkakkutyöt,  Taikinat Nähty 5884 kertaa
 
04.01.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPiparkakut äidin reseptillä


Täällä leivotaan joulupiparkakut aina tällä munattomalla reseptillä, joka on kulkenut mukana lapsuudenkodistani asti. Meillä ohje tunnetaan äidin piparkakkuina opittuani sen omalta äidiltäni pikkutyttönä, mutta muistelimme että alkujaan se on tainnut esiintyä jossakin nimellä ”Mummolan piparkakut”. Oli nimi kumpi tahansa, on jouluinen herkkuhetki näiden äärellä taattu 🙂

1 1/2 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
200g margariinia
2 dl sokeria
1 dl kermaa
2 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja

* * * * *
Kiehauta kattilassa siirappi ja reseptin mausteet. Anna seoksen jäähtyä rauhassa.

Vatkaa odotellessa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt maustesiirappi, sekä kerma.

Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää kuivat aineet pienissä erissä sihdaten taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ota taikinasta leivottavaksi osa kerrallaan ja kauli se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.

Ota mieleisilläsi muoteilla taikinasta piparkakkuja. Paista piparkakut pellillä leivinpaperin päällä 200°C:ssa n. 6-10 minuuttia riippuen herkkupalojen paksuudesta.

P.s. Kruunaa valmiit jouluherkut mieleisilläsi koristeilla, kuten sokerikuorruteella, nonparelleilla ja kuivatuilla marjoilla. 🙂