4.1.2017
1 1/2 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
200g margariinia
2 dl sokeria
1 dl kermaa
2 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
* * * * *
Kiehauta kattilassa siirappi ja reseptin mausteet. Anna seoksen jäähtyä rauhassa.
Vatkaa odotellessa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt maustesiirappi, sekä kerma.
Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää kuivat aineet pienissä erissä sihdaten taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ota taikinasta leivottavaksi osa kerrallaan ja kauli se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota mieleisilläsi muoteilla taikinasta piparkakkuja. Paista piparkakut pellillä leivinpaperin päällä 200°C:ssa n. 6-10 minuuttia riippuen herkkupalojen paksuudesta.
P.s. Kruunaa valmiit jouluherkut mieleisilläsi koristeilla, kuten sokerikuorruteella, nonparelleilla ja kuivatuilla marjoilla. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos tästä reseptistä. Yleensä olen leiponut lasten kanssa kauppojen valmis taikinoista piparit niiden helppouden vuoksi, mutta jos ensi jouluna tekee taikinan itse niin tässä oiva resepti niin pääsee meidän perheen kuopuskin ( allerginen kananmunalle raakana ja kypsennettynä jossain määrin) mukaan leipomaan 🙂