Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Kahvikakut,  Kesä,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 2996 kertaa
 
15.06.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIRaparperinen kakku kahdelle


Muokattu reseptistä Raparperiansa. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Kahden hengen taloudessa 18 cm:n irtopohjavuoassa syntyy näppärästi pieni herkku parin iltapäiväteen kaveriksi. Raparperinen kakku kahdelle on saanut inspiraationsa hyvin pitkälti Kinuskikissan Raparperiansasta: mittasuhteita pienentämällä ja täytettä tuunaamalla syntyi piirasmaisen kerroksellinen ja mehevä, muttei liian makea tai kirpeä pikkukakku. Aitovanilja nousee tähtirooliin tässä variaatiossa. 🙂

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
50 g voita

Lisää pulikkaaseen pohjataikinaan:

100 g vaniljajugurttia
1 tl kananmunankorviketta (No Egg)

Täyte:
n. 4 dl raparperipaloja
1 prk (l. 100 g) maustamatonta rahkaa
2 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kananmunankorviketta (No Egg)

Pinnalle:

puolet pohjataikinasta
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Jaa seuraavaksi seos kahteen osaan: sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljajugurtti ja kananmunankorvike. Kaada se voidellun, korkeareunaisen pikkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle.

Pilko raparperit paloiksi ja levitä ne pohjataikinan päälle.

Sekoita maitorahka, vanilja ja kananmunankorvike keskenään. Kaada syntynyt seos raparpereiden päälle.

Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Lisää vuoan päälle folio tarvittaessa, jotta murupinta ei ruskistu liikaa.

Tarjoile jäähtyneenä ja nauti!