15.6.2015
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
Lisää pulikkaaseen pohjataikinaan:
100 g vaniljajugurttia
1 tl kananmunankorviketta (No Egg)
Täyte:
n. 4 dl raparperipaloja
1 prk (l. 100 g) maustamatonta rahkaa
2 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kananmunankorviketta (No Egg)
Pinnalle:
puolet pohjataikinasta
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Jaa seuraavaksi seos kahteen osaan: sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljajugurtti ja kananmunankorvike. Kaada se voidellun, korkeareunaisen pikkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle.
Pilko raparperit paloiksi ja levitä ne pohjataikinan päälle.
Sekoita maitorahka, vanilja ja kananmunankorvike keskenään. Kaada syntynyt seos raparpereiden päälle.
Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Lisää vuoan päälle folio tarvittaessa, jotta murupinta ei ruskistu liikaa.
Tarjoile jäähtyneenä ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä