Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Teemajuhlat,  Vappu Nähty 10235 kertaa
 
29.04.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVeikeät vappumunkit


Pidän itse vappua ilon ja värin juhlana, ja halusin korostaa tätä jollain tavalla myös tämän vuoden leivonnaisissa. Keksin lisätä luottopullataikinaani matcha-teejauhetta väriksi ja kokeilin, miltä valmis munkki näyttää. Tuloksena on perinteisenmakuinen ja -näköinen vappuherkku, jonka sisältä paljastuu kuitenkin puraistessa hauska vihreä yllätys. 🙂

Matchamunkit,
noin 40 munkkirinkilää

5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
2 ps kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
1 -2 rkl matchajauhetta
n. 15 dl vehnäjauhoja
2 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä

rypsiöljyä paistamiseen
sokeria koristeluun

* * * * *

Sekoita hiiva sekä maitojauhe kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.

Sekoita vielä löysään taikinaan matchajauhetta 1-2 rkl sen mukaan, kuinka syvän vihreän värin haluat taikinaan. Lisää jauhoja vähin erin ja alusta jopuksi rasva viimeisen jauhoerän kanssa taikinaan.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 min, tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Paista munkit öljyssä varovaisuutta noudattaen, muista työturvallisuus!