29.4.2016
Matchamunkit,
noin 40 munkkirinkilää
5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
2 ps kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
1 -2 rkl matchajauhetta
n. 15 dl vehnäjauhoja
2 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä
rypsiöljyä paistamiseen
sokeria koristeluun
* * * * *
Sekoita hiiva sekä maitojauhe kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista.
Sekoita vielä löysään taikinaan matchajauhetta 1-2 rkl sen mukaan, kuinka syvän vihreän värin haluat taikinaan. Lisää jauhoja vähin erin ja alusta jopuksi rasva viimeisen jauhoerän kanssa taikinaan.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 min, tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Paista munkit öljyssä varovaisuutta noudattaen, muista työturvallisuus!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2821 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiva idis! 😋