29.3.2018
Mämmimutakakkua & passionhedelmää
250g mämmiä (sokeroimaton, luomu)
200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
2 dl ruokosokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
passionhedelmiä tarjoiluun
* * * * *
1. Voitele 24cm:n irtopohjavuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä vesihauteessa.Vatkaa samalla mämmi ja ruokosokeri sähkövatkaimella vaahtomaiseksi tahnaksi.
3. Lisää suklaa-voisula mämmivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää kuivat aineet seokseen käännellen. Kaada valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
5. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes kakun reunat kypsyvät, mutta keskus tuntuu vielä hyllyvältä.
6. Nauti kakusta joko tahmean lämpimänä tai tiiviimmin ja kauniimmin leikkautuen kylmänä. Lusikoi annoksen lisukkeeksi puolikkas tai kokonainen passionhedelmä per nautiskelija.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä makupari oli kyllä syntisen hyvä löytö, vaikka itse sanonkin – siis naulaan kantaan maris: auts miten herkullista… 😀