Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Kevät,  Muut juhlapöydän kakut,  Pääsiäinen Nähty 1583 kertaa
 
29.03.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMämmi Mudcake with Passion


Tänä keväänä keksin pääsiäisreseptisuosikkiemme joukkoon uuden makuparin: tuhdin tahmean mämmimutakakun ja pirteän passionhedelmän.

 

 

Oma mudcake-reseptini on hyväksi havaittu mukaelma sesongin mämmimundcake-resepteistä.

Mämmimutakakkua & passionhedelmää

250g mämmiä (sokeroimaton, luomu)
200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
2 dl ruokosokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

passionhedelmiä tarjoiluun

*    *    *    *    *

1. Voitele 24cm:n irtopohjavuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä vesihauteessa.Vatkaa samalla mämmi ja ruokosokeri sähkövatkaimella vaahtomaiseksi tahnaksi.
3. Lisää suklaa-voisula mämmivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää kuivat aineet seokseen käännellen. Kaada valmis taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
5.  Paista kakkua uunin keskitasolla n. 10 minuuttia tai kunnes kakun reunat kypsyvät, mutta keskus tuntuu vielä hyllyvältä.
6. Nauti kakusta joko tahmean lämpimänä tai tiiviimmin ja kauniimmin leikkautuen kylmänä. Lusikoi annoksen lisukkeeksi puolikkas tai kokonainen passionhedelmä per nautiskelija.