Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muuta makeaa Nähty 9114 kertaa
 
17.07.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIMaapähkinävoi-mukikakku Kullalle


Avomieheni viettää tänään nimipäiväänsä, ja omasta ruokavaliostani poiketen päädyin kehittelemään päivänsankarille oman mukikakkureseptin yhdestä hänen suosikkimaustaan, maapähkinävoista. Itse en tosiaan allergiani takia voinut kokeilla ko. herkkua pähkinävoin lisäämisen jälkeen, mutta arvovaltainen maistaja kuvaili lopputulosta näin: ”Hyvää on, tuhti herkku ja kiva suutuntuma! Sattumainen maapähkinävoi tuo mukavasti rakennetta.” 🙂

Ohjeesta syntyy yhden hengen herkkupala noin 0,35 l (3,5 dl) vetoiseen mukiin.

1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kananmunankorvikejauhetta (No Egg) tai 1/2 dl hedelmäsosetta
35 g kasvimargariinia tai voita
1/2 – 1 dl kauramaitoa (kermaa tai tavallista maitoa)
1 rkl (sokeroimatonta) määpähkinävoita
tomusokeria koristeluun

Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Jos käytät kananmunankorviketta, sekoita jauhe kuivien aineiden joukkoon.

Sulata voi kattilassa tai miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Sekoita voisula kuiviin aineisiin. Lisää myös hedelmäsose, mikäli käytät sitä reseptissä kananmunankorvikkeen sijaan.

Lisää taikinaan kauramaitoa pienissä erissä, kunnes se muistuttaa koostumukseltaan perinteistä kakkutaikinaa. Kääntele lopuksi joukkoon huolettomasti määpähkinävoi – taikinaan saa jäädä raitoja ja sattumia!

Kaada seos tilavuudeltaan noin 0,35 l (3,5 dl) vetoiseen mikronkestävään mukiin. Huomioi, että valitsemasi mukin tulee jäädä hieman vajaaksi, sillä taikina kohoaa väliaikaisesti kypsyessään mikroaaltouunissa.

Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa täydellä teholla (630W) noin 2 min 30 sek tai kunnes haluttu kypsyysaste saavutetaan. Jos mukikakku alkaa kiehua yli, voi mikron sammuttaa hetkeksi ja odottaa taikinan laskeutumista ennen uudelleenkäynnistystä.

Hunnuta valmis mukikakku kevyesti tomusokerilla. Nauti hyvässä seurassa! <3