17.7.2015
Ohjeesta syntyy yhden hengen herkkupala noin 0,35 l (3,5 dl) vetoiseen mukiin.
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kananmunankorvikejauhetta (No Egg) tai 1/2 dl hedelmäsosetta
35 g kasvimargariinia tai voita
1/2 – 1 dl kauramaitoa (kermaa tai tavallista maitoa)
1 rkl (sokeroimatonta) määpähkinävoita
tomusokeria koristeluun
Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Jos käytät kananmunankorviketta, sekoita jauhe kuivien aineiden joukkoon.
Sulata voi kattilassa tai miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Sekoita voisula kuiviin aineisiin. Lisää myös hedelmäsose, mikäli käytät sitä reseptissä kananmunankorvikkeen sijaan.
Lisää taikinaan kauramaitoa pienissä erissä, kunnes se muistuttaa koostumukseltaan perinteistä kakkutaikinaa. Kääntele lopuksi joukkoon huolettomasti määpähkinävoi – taikinaan saa jäädä raitoja ja sattumia!
Kaada seos tilavuudeltaan noin 0,35 l (3,5 dl) vetoiseen mikronkestävään mukiin. Huomioi, että valitsemasi mukin tulee jäädä hieman vajaaksi, sillä taikina kohoaa väliaikaisesti kypsyessään mikroaaltouunissa.
Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa täydellä teholla (630W) noin 2 min 30 sek tai kunnes haluttu kypsyysaste saavutetaan. Jos mukikakku alkaa kiehua yli, voi mikron sammuttaa hetkeksi ja odottaa taikinan laskeutumista ennen uudelleenkäynnistystä.
Hunnuta valmis mukikakku kevyesti tomusokerilla. Nauti hyvässä seurassa! <3
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo: Näinpä, yli seitsemän yhteisen vuoden aikana on tosiaan ehtinyt herrakin maistaa jos jonkinlaista viritystä tässä keittiössä ;)Välitän terveiset!