6.2.2016
Vinkki 1. Jos ruokavalioosi sopii, kokeile lisätä pohjaan 1 dl valinnaista pähkinärouhetta.
Vinkki 2. Reseptistä syntyy myös hyvä marjapiirakka vaihtamalla raparperit esimerkiksi puolukkaan tai mustikkaan!
Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 dl talous energaa (eli nykypäivän maitojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
Pinnalle:
noin 6 dl raparperia (itse käytän noin 3-4 keksikokoista vartta)
sokeria maun mukaan
* * * * *
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 °C: een.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja kääntele aineet sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina huolellisesti. Kaada valmis taikina piirakkavuokaan.
Kuori ja leikkaa raparperit melko ohuiksi siivuiksi. Painele viipaleet vuokaan levitetyn taikinan päälle. Ripottele pinnalle halutessasi sokeria.
Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moikka, sähköistä kuvaa ei omista arkistoistani löytynyt, joten sitä täytyy odotella seuraavan piirakan tekoon asti tai siihen, että saan vanhempieni luona käydessäni paperikuvan käännettäväksi digimuotoon 🙂 kuva on kuitenkin ehdottomasti tulossa, sehän on aina lähes puoli reseptiä 🙂