30.8.2015
2 dl kaurajauhoa
1 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1-2 kypsää banaania
2-3 rkl oliiviöljyä
3 1/2 dl kaurajuomaa tai maitoa
ripaus suolaa
tilkka rypsiöljyä paistamiseen (ei välttämätöntä, mikäli käytät teflonpannua)
* * * * *
Laita paistinpannu kuumenemaan liedelle. Valmista taikina pannun lämmetessä.
Sekoita pannun kuumentuessa kuivat aineet keskenään kulhossa. Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää valmistunut sose oliiviöljyn ja kaurajuoman tai maidon kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi – valmis seos saa jäädä paksuksi.
Kun pannu on kuuma, paista pannukakkuja miedolla lämmöllä: lisää valurautapannua käyttäessäsi tilkka rypsiöljyä pannuun ennen paiston aloittamista (”paistoöljyä” ei välttämättä tarvita teflonpannulla). Käännä pannukakut paiston puolessa välissä, kun lettujen yläpinta hyytyy.
Tarjoile valmiit herkut mieleistesi lisukkeiden kanssa: tuoreet marjat, siirappi ja erilaiset hillot ovat esimerkkejä hyvistä kyytipojista. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihania sydämenmuotoisia pannareita, nam!