Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Kategoria: Makuja maailmalta,  Muuta makeaa Nähty 3518 kertaa
 
30.08.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIKuohkeat banaanipannukakut


Vaikka banaanipannukakut ovat olleet somessa ja blogeissa suosittuja jo kauan, Vanillacherryjen keittiöön ne rantautuivat vasta tämän aamun sunnuntaibrunssille. Omaa munatonta räiskälereseptiä ja keittiökaappien antimia soveltaen valmistuivat kuohkeat amerikkalaistyyliset pannukakut, joita nautittiin tällä kertaa kotitekoisen mustikkahillon ja tumman agavesiirapin kanssa. 🙂

2 dl kaurajauhoa
1 dl vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
1-2 kypsää banaania
2-3 rkl oliiviöljyä
3 1/2 dl kaurajuomaa tai maitoa
ripaus suolaa

tilkka rypsiöljyä paistamiseen (ei välttämätöntä, mikäli käytät teflonpannua)

* * * * *

Laita paistinpannu kuumenemaan liedelle. Valmista taikina pannun lämmetessä.

Sekoita pannun kuumentuessa kuivat aineet keskenään kulhossa. Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella ja lisää valmistunut sose oliiviöljyn ja kaurajuoman tai maidon kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi – valmis seos saa jäädä paksuksi.

Kun pannu on kuuma, paista pannukakkuja miedolla lämmöllä: lisää valurautapannua käyttäessäsi tilkka rypsiöljyä pannuun ennen paiston aloittamista (”paistoöljyä” ei välttämättä tarvita teflonpannulla). Käännä pannukakut paiston puolessa välissä, kun lettujen yläpinta hyytyy.

Tarjoile valmiit herkut mieleistesi lisukkeiden kanssa: tuoreet marjat, siirappi ja erilaiset hillot ovat esimerkkejä hyvistä kyytipojista. 🙂