9.10.2016
Huom! Kokonaista kakkua varten tarvitaan noin 24cm:n ja 18 cm:n vuokiin yhteensä 1 1/2-kertainen annos taikinaa – pienempään vuokaan riittää puolikas reseptin määrästä.
Pohja: Mehevä suklaakakkupohja munattomana
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 dl maitojauhetta
6 dl kädenlämpöistä maitoa
* * * * *
Voitele ja korppujauhota kakkuvuokavuoat. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voi-sokeri-seokseen koko ajan vatkaten pienissä erissä maitoa ja kuivia aineita, kunnes taikina on valmista.
Jaa taikina vuokiin ja paista kakkupohjat uunin keskitasolla 175 °C:ssa noin 50-60 minuuttia. suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jos kakku alkaa tummua.
Kostutus: vadelmamehu
Pohjakerros: paahdettu valkosuklaamousse
Kuorrutus: Kinuskikissan valkoinen ja hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa marmoritekniikalla sekoitettuna
Päälimmäinen kerros: vadelma-vaniljatäyte
Kuorrutus ja koristelu: Kinuskikissan valkoinen ja hempeän vaaleanpunainen vaniljamassa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis ja puhutteleva kakku. 🙂